Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 29.duben 12:46

Chuť to zřejmě ovlivní, neboť dojde k částečné karamelizaci ( oxidaci cukru).
Potřerbná teplota pro karamelizaci cukru je sice 110 oC a vyšší ale vzhledem k tomu, že při karamelizaci jde o stovky chemických reakcí, je pravděpodobné že některé proběhnou částečně již i při nižší teplotě.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 29.duben 13:43

Chuť to zřejmě ovlivní, neboť dojde k částečné karamelizaci ( oxidaci cukru).
Potřerbná teplota pro karamelizaci cukru je sice 110 oC a vyšší ale vzhledem k tomu, že při karamelizaci jde o stovky chemických reakcí, je pravděpodobné že některé proběhnou částečně již i při nižší teplotě.
Doplňuji:
Ke zhoršení vlastností cukru vzhledem ke zdraví běžně nedojde. Karamelem se běžně sladí !! V Rusku se pije čaj tak, že si dáš do úst kousek karamelu a přes něj piješ hořký čaj. Chuťově naprosto něco jiného. Navíc pokud v tvém případě nějaká karamelizace proběhne, bude minimální, ale chuť by to ovlivnit mohlo.