Odpověděl/a – 1.duben 1:21
Nejpoužívanější surovinou pro výrobu cukru je u nás cukrová řepa.
Vyrábí se z ní cukr bílý, který se řadí mezi potraviny rafinované.
Rafinovaný cukr prochází při své výrobě procesem bělení, tedy
chemickým procesem, při němž je cukr zbaven veškerých minerálních látek
a důležitých vitamínů, především také zbytkové melasy, která cukr
obohacuje o cenné minerály.
Zdroj :
http://www.nazeleno.cz/bily-cukr-trtinovy-cukr-nebo-prirodni-sladidla.aspx
Odpověděl/a – 1.duben 1:46
Nejpoužívanější surovinou pro výrobu cukru je u nás cukrová řepa.
Vyrábí se z ní cukr bílý, který se řadí mezi potraviny rafinované.
Rafinovaný cukr prochází při své výrobě procesem bělení, tedy
chemickým procesem, při němž je cukr zbaven veškerých minerálních látek
a důležitých vitamínů, především také zbytkové melasy, která cukr
obohacuje o cenné minerály.
Zdroj :
http://www.nazeleno.cz/bily-cukr-trtinovy-cukr-nebo-prirodni-sladidla.aspx
Doplňuji:
mosoji,
jen jsem kopírovala co
je v článku o té rafinaci :)