Odpověděl/a – 27.březen 20:33
Potravinami způsobující obzvláště plynatost jsou: hrách, fazole,
zelí, sýry a vejce, u lidí špatně trávících pak mléko a některých
mléčné výrobky. Samotný sirovodík je však ve směsi plynů zastoupen
méně než jedním procentem.
Plynatost po požití fazolí a jiných luštěnin je dána vysokým obsahem
oligosacharidů, které není schopno trávicí ústrojí (člověka) strávit.
Jakmile se tyto cukry dostanou do střev, střevní bakterie při jejich
rozkladu produkují velké množství plynu. Část výsledné směsi však
pochází i z jiných zdrojů, například oxid uhličitý pochází z reakce
slin s žaludeční kyselinou.
Průměrný člověk podle jednoho ze zdrojů vytvoří přibližně půl litru
střevních plynů denně a v průměru si člověk od střevních plynů
uleví cca 14krát denně.
Zdroj: Wiki
Odpověděl/a – 28.březen 17:09
Potravinami způsobující obzvláště plynatost jsou: hrách, fazole,
zelí, sýry a vejce, u lidí špatně trávících pak mléko a některých
mléčné výrobky. Samotný sirovodík je však ve směsi plynů zastoupen
méně než jedním procentem.
Plynatost po požití fazolí a jiných luštěnin je dána vysokým obsahem
oligosacharidů, které není schopno trávicí ústrojí (člověka) strávit.
Jakmile se tyto cukry dostanou do střev, střevní bakterie při jejich
rozkladu produkují velké množství plynu. Část výsledné směsi však
pochází i z jiných zdrojů, například oxid uhličitý pochází z reakce
slin s žaludeční kyselinou.
Průměrný člověk podle jednoho ze zdrojů vytvoří přibližně půl litru
střevních plynů denně a v průměru si člověk od střevních plynů
uleví cca 14krát denně.
Doplňuji:
Dr.Axl: Já myslím, že každému došlo, odkud jsem čerpala. Nebyl to můj
text, tak jsem uvedla zdroj. Když něco kopíruji, nebudu ještě dávat odkaz.
Nebudeme to snad řešit, vždyť jde navíc doslova o prd ne?:-)
Zdroj: Wiki