Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 27.březen 20:33

Potravinami způsobující obzvláště plynatost jsou: hrách, fazole, zelí, sýry a vejce, u lidí špatně trávících pak mléko a některých mléčné výrobky. Samotný sirovodík je však ve směsi plynů zastoupen méně než jedním procentem.
Plynatost po požití fazolí a jiných luštěnin je dána vysokým obsahem oligosacharidů, které není schopno trávicí ústrojí (člověka) strávit. Jakmile se tyto cukry dostanou do střev, střevní bakterie při jejich rozkladu produkují velké množství plynu. Část výsledné směsi však pochází i z jiných zdrojů, například oxid uhličitý pochází z reakce slin s žaludeční kyselinou.
Průměrný člověk podle jednoho ze zdrojů vytvoří přibližně půl litru střevních plynů denně a v průměru si člověk od střevních plynů uleví cca 14krát denně.

Zdroj: Wiki

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 28.březen 17:09

Potravinami způsobující obzvláště plynatost jsou: hrách, fazole, zelí, sýry a vejce, u lidí špatně trávících pak mléko a některých mléčné výrobky. Samotný sirovodík je však ve směsi plynů zastoupen méně než jedním procentem.
Plynatost po požití fazolí a jiných luštěnin je dána vysokým obsahem oligosacharidů, které není schopno trávicí ústrojí (člověka) strávit. Jakmile se tyto cukry dostanou do střev, střevní bakterie při jejich rozkladu produkují velké množství plynu. Část výsledné směsi však pochází i z jiných zdrojů, například oxid uhličitý pochází z reakce slin s žaludeční kyselinou.
Průměrný člověk podle jednoho ze zdrojů vytvoří přibližně půl litru střevních plynů denně a v průměru si člověk od střevních plynů uleví cca 14krát denně.
Doplňuji:
Dr.Axl: Já myslím, že každému došlo, odkud jsem čerpala. Nebyl to můj text, tak jsem uvedla zdroj. Když něco kopíruji, nebudu ještě dávat odkaz. Nebudeme to snad řešit, vždyť jde navíc doslova o prd ne?:-)

Zdroj: Wiki