Odpověděl/a – 27.březen 13:31
Jak si již naznačila je to takto:
Palmový olej se získává z oplodí plodů palmy olejné (olejnice
guinejská).
Palmojádrový olej se získává z jader plodů palmy olejné.
Kokosový olej se záskává z jader kokosových ořechů, rostoucích na
kokosových palmách (Kokosovník ořechoplodý).
Všechny tři mají vysoký obsah nasycených mastných kyselin. Přepalují
se až při velmi vysokých teplotách.
Kvůli produkci především palmového oleje se ale ve velké míře kácejí
pralesy (tvorba plantáží), proto není zrovna vhodné tento průmysl
podporovat. S tím kokosovým olejem to bude jistě podobné…
Odpověděl/a – 27.březen 13:34
Jak si již naznačila je to takto:
Palmový olej se získává z oplodí plodů palmy olejné (olejnice
guinejská).
Palmojádrový olej se získává z jader plodů palmy olejné.
Kokosový olej se záskává z jader kokosových ořechů, rostoucích na
kokosových palmách (Kokosovník ořechoplodý).
Všechny tři mají vysoký obsah nasycených mastných kyselin. Přepalují
se až při velmi vysokých teplotách.
Kvůli produkci především palmového oleje se ale ve velké míře kácejí
pralesy (tvorba plantáží), proto není zrovna vhodné tento průmysl
podporovat. S tím kokosovým olejem to bude jistě podobné…
Doplňuji:
Všechny tyto oleje přispívají velmi ke tvorbě cholesterolu, takže moc
vhodný k potravě asi nebude žádný z nich…