Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 21.březen 9:13

Lívance dělám z hladké mouky , dělám je následovně – do vlažného mléka nasypu mouku trochu cukru a nadrobím droždí přidám vajíčko a vše dobře promíchám a nechám na teple , cca po 20 minutách se objem těsta začne zvětšovat – kyne . A tak si rozpálím pánev a jen slabě potírám mašlovačkou tukem a liji těsto – lívance jsou jemné mechové a nejsou nacucané tukem . Před každým lívancem opět slabě pomašluji pánev .
Tvé odkazy jsem neotvírala, z polohrubé mouky lívance nedělám – tu mouku spíš používám na různé pečení a nebo vaření knedlíků.

  1. Z hladkého těsta budou jemnější
  2. pokud dáš kvásek k teplu vzejde během pár minut .

3.Těsto nechat kynout dvakrát znamená podle mne že ho po prvním kynutí zamícháš a pak necháš znovu nakynout.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 21.březen 9:59

Lívance dělám z hladké mouky , dělám je následovně – do vlažného mléka nasypu mouku trochu cukru a nadrobím droždí přidám vajíčko a vše dobře promíchám a nechám na teple , cca po 20 minutách se objem těsta začne zvětšovat – kyne . A tak si rozpálím pánev a jen slabě potírám mašlovačkou tukem a liji těsto – lívance jsou jemné mechové a nejsou nacucané tukem . Před každým lívancem opět slabě pomašluji pánev .
Tvé odkazy jsem neotvírala, z polohrubé mouky lívance nedělám – tu mouku spíš používám na různé pečení a nebo vaření knedlíků.

  1. Z hladkého těsta budou jemnější
  2. pokud dáš kvásek k teplu vzejde během pár minut .

3.Těsto nechat kynout dvakrát znamená podle mne že ho po prvním kynutí zamícháš a pak necháš znovu nakynout.

Doplňuji:
Tak jsi mne nalákal ,už jsem je chtěla udělat před týdnem – těsto dělám husté, aby byly pěkně mechové a jemné a nebyly mastné – dala jsem k topení a za chvíli budu smažit , pak ti vložím výsledek- neboj se toho- povedou se ti.
http://www.nahraj-obrazek.cz/?di=2136­38562305