Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 27.únor 20:28

Všerejší odpovědi byly uspokojivé. Jen neuspokojily tebe, nebo je nechceš pochopit. Neobchoduje se v korunách , ale ve mněnách světových a převážně ješte jen ve virtuálních měnách, přebvody mezi jednotlivými bankami.Pokud by někde vznikal trvalý přebytek ,a hromadění peněz, tak se ten stát stává bohatým, může zmírnit daně, rozčířit za to infrastruktůru a další věci.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 27.únor 20:38

Všerejší odpovědi byly uspokojivé. Jen neuspokojily tebe, nebo je nechceš pochopit. Neobchoduje se v korunách , ale ve mněnách světových a převážně ješte jen ve virtuálních měnách, přebvody mezi jednotlivými bankami.Pokud by někde vznikal trvalý přebytek ,a hromadění peněz, tak se ten stát stává bohatým, může zmírnit daně, rozčířit za to infrastruktůru a další věci.
Doplňuji:
Od té doby, co USA odstoupilo od toho, že měna je krytá zlatem a jinými ceninami, tak se dává více a více peňěz do oběhu, což je také jedním z důvodů krize.
Celá problematika neni takto jednoduchá, je to o trochu složitější. V dnešní době nelze vyčlenit zahraniční obchod jako samostatný problém, ale mají na to vliv všechny ekonomické, politické a sociální aktivity.