Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 24.únor 10:07

Můj bývalý zaměstnavatel (už jsem v důchodu), to má perfektně ošetřené. V celé budově včetně výrobních hal, které jsou rovněž hlídány kamerami se nesmí kouřit, kuřáci mají vyhrazený prostor s popelníkem venku, ale ven se dostanou jedině označením odchodu na zařízení, kde otisknou svůj palec a stisknou tlačítko odchod. Po chuťovce si zase „odpalcují“ příchod. Vše je zaznamenáváno do počítače a kuřák musí být o to déle v práci. Takto se „odpalcovávají“ i přestávky na svačinu a oběd. V této firmě již většina lidí nekouří a těch pár, co ano, to zvládnou během polední přestávky nebo místo svačiny. Zdá se to jako bauzerace, ale funguje to už hodně let.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 24.únor 15:57

Můj bývalý zaměstnavatel (už jsem v důchodu), to má perfektně ošetřené. V celé budově včetně výrobních hal, které jsou rovněž hlídány kamerami se nesmí kouřit, kuřáci mají vyhrazený prostor s popelníkem venku, ale ven se dostanou jedině označením odchodu na zařízení, kde otisknou svůj palec a stisknou tlačítko odchod. Po chuťovce si zase „odpalcují“ příchod. Vše je zaznamenáváno do počítače a kuřák musí být o to déle v práci. Takto se „odpalcovávají“ i přestávky na svačinu a oběd. V této firmě již většina lidí nekouří a těch pár, co ano, to zvládnou během polední přestávky nebo místo svačiny. Zdá se to jako bauzerace, ale funguje to už hodně let.
Doplňuji:
A co se týče jinak zneužívání pracovní doby jako jsou soukromé e-maily a lítání po netu, tak to si snadno pohlídá také. Jakmile zjistí návštěvu stránky, která nesouvisí s náplní práce, je tato stránka zablokována. Nejeden počítač má nainstalován prográmek, který byl dříve určen k opravě PC na dálku, ale lze sledovat i co na monitoru zaměstnanec má. Vykecávání také není možné, širokoúhlé kamery vidí i „za roh“ a dveře kanceláří jsou prosklené až na zem. Soukromník si ve firmě zaměstná jen tolik lidí, aby splnili úkoly a na víc už neměli čas. :) popíjení kafíčka mimo přestávku trpí dokud nevkročí do kanceláře. Neexistuje, aby dělník začínal směnu snídaní. Pracovní doba začíná v 6:00, 5:56 je již pozdní příchod a 14:04 je předčasný odchod. I minuta předčasného odchodu se musí v dalších dnech nahradit půl hodinou, protože 15 minut se neuznává jako přesčas.:)