anonym
Odpověděl/a – 20.únor 19:32
Opravdu dobrý banán jsem jedla jen v jednom svém životním období.
Banány, které
jsou u nás na trhu jsou podtržené, dozrávají teprve během transportu do
Evropy. Pokud tedy mám neodolatelné nutkání a chuť na banán, kupuji si
většinou ty, které vypadají, že vrchol už mají za sebou. Nesnáším
takové ty sice žluťounké slupky, ale
z obsahu trnou zuby a nemají rozvinutou chuť. Když si navíc představím,
za jakých podmínek se banány pěstují, sklízí (za pakatel mzdy, často
dětská nádeničina) a jak se exportují, raději si ho odpustím. Stejně
není banán žádné extra ovoce coby vitamínová bomba atd.
anonym
Odpověděl/a – 20.únor 19:34
Opravdu dobrý banán jsem jedla jen v jednom svém životním období.
Banány, které
jsou u nás na trhu jsou podtržené, dozrávají teprve během transportu do
Evropy. Pokud tedy mám neodolatelné nutkání a chuť na banán, kupuji si
většinou ty, které vypadají, že vrchol už mají za sebou. Nesnáším
takové ty sice žluťounké slupky, ale
z obsahu trnou zuby a nemají rozvinutou chuť. Když si navíc představím,
za jakých podmínek se banány pěstují, sklízí (za pakatel mzdy, často
dětská nádeničina) a jak se exportují, raději si ho odpustím. Stejně
není banán žádné extra ovoce coby vitamínová bomba atd.
Doplňuji:
Tím opravdu dobrým banánem jsem měla na mysli čerstvý zralý banán,
utržený a hned podávaný.