Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 18.únor 22:53

V mládí jsem koninu jedl docela často. Bylo to v době kdy JZD přešla na traktory a koňské potahy byly likvidovány. Koňské maso je tmavší od hovězího a snad mírně nasládlé, ale guláš, roštěnky nebo sekaná z něho němaly chybu. Tradovalo se, že zaležený guláš je pro svoji sílu výborný pro lidi, kteří jsou slabší na plíce.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 18.únor 22:57

V mládí jsem koninu jedl docela často. Bylo to v době kdy JZD přešla na traktory a koňské potahy byly likvidovány. Koňské maso je tmavší od hovězího a snad mírně nasládlé, ale guláš, roštěnky nebo sekaná z něho němaly chybu. Tradovalo se, že zaležený guláš je pro svoji sílu výborný pro lidi, kteří jsou slabší na plíce.
Doplňuji:
Tehdy také existoval recept na tzv. slavíčí pastiku: semele se jeden kůň a jeden slavík…