Odpověděl/a – 13.únor 16:01
5kg krouhaného zelí
půl balíčku kmínu
5–100dkg soli podle toho jak chcete mít zelí kyselé
půl kg krájené cibule
Vše zamíchat a nechat stát 5 hodin Dělám to v dětské vaničce
Potom naplnit do sklenic a nechat asi 2cm od okraje a zavíčkovat
Nechat asi 14 dní v teple přikrýt utěrkou, pozor trochu vytéká šťáva ale nic moc
Po 14 dnech otřít a uložit na tmavé místo.
Skutečně vydrží dva roky bezezměn.
Odpověděl/a – 13.únor 16:03
5kg krouhaného zelí
půl balíčku kmínu
5–100dkg soli podle toho jak chcete mít zelí kyselé
půl kg krájené cibule
Vše zamíchat a nechat stát 5 hodin Dělám to v dětské vaničce
Potom naplnit do sklenic a nechat asi 2cm od okraje a zavíčkovat
Nechat asi 14 dní v teple přikrýt utěrkou, pozor trochu vytéká šťáva ale nic moc
Po 14 dnech otřít a uložit na tmavé místo.
Skutečně vydrží dva roky bezezměn.
Doplňuji:
Oprava soli 5–10 Dkg nikoliv 100Dkg