Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 22.leden 20:03

Tak z toho, co tady píšeš, jsem docela tumpachová. Na co se vlastně ptáš? Pokud Ti tu mám napsat úvahu na téma víra, Bůh, náboženství a s tím související témata, tak už se k ničemu dalšímu nedostaneš. To není otázka pro Odpovědi.cz. Vybral sis hodně obšírné téma, které se nedá odbýt pár řádky.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 22.leden 23:09

Tak z toho, co tady píšeš, jsem docela tumpachová. Na co se vlastně ptáš? Pokud Ti tu mám napsat úvahu na téma víra, Bůh, náboženství a s tím související témata, tak už se k ničemu dalšímu nedostaneš. To není otázka pro Odpovědi.cz. Vybral sis hodně obšírné téma, které se nedá odbýt pár řádky.
Doplňuji:
Dobrá, tak to ještě trošinku doplním: Proč by Bůh měl něco dělat za lidi? Dal nám obrovské nerostné bohatství, pole, louky, vodu, zvířata, rostliny. Dal nám potravu, nechal nás rozhodnout si sami o sobě a také nám dal schopnosti, abychom dokázali své životy smysluplně prožít. Je tedy jenom na nás, co sami se sebou uděláme. Hladomor nevymyslel Bůh a nemá jej tedy proč řešit. Na Zemi není jediný člověk, který by musel trpět hlady. Podívej se do popelnice u Vašeho domu, co se vyhazuje.
Afrika je úžasný kontinent. Trpí proto, že do nejstaršího světadílu se začali „cpát“ bílí kolonizátoři a misionáři. Černoši nepotřebovali ani naši víru, ani náš způsob života. Vzhledem ke klimatickým podmínkám byl ten jejich přirozený způsob života daleko rozumnější a praktičtější. Co jsme Afričany naučili? Nenávidět se a vybíjet se navzájem. Navíc jsme jim k tomu dali podstatně účinnější zbraně.
Jestliže Bůh seslal na lidstvo potopu, zničil Sodomu a Gomoru, co ještě musí udělat, aby lidé uvěřili, že je třeba respektovat Boha, uvědomit si svou vlastní božskou podstatu a rozvíjet ty vlastnosti, které lidstvo posunou dopředu? Chce to přečíst si bibli, ne jednou. Snažit se ji pochopit. Hledat v ní odpovědi na své otázky.
Pokud si přečteš bibli, přijdeš na to, co je ve tvých názorech chybné. Nejde vynášet jakékoliv soudy o něčem, o čem víš tak málo, jak jsi ve své otázce odhalil. Neber to jako kritiku, ber to jako výzvu.