Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 21.leden 10:27

A co penetrace podkladu byla provedená? Ono u opravovaného místa je vidět vždy rozdíl, kolik bylo provedeno nátěru 1, nebo 2?

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 21.leden 11:14

A co penetrace podkladu byla provedená? Ono u opravovaného místa je vidět vždy rozdíl, kolik bylo provedeno nátěru 1, nebo 2?
Doplňuji:
Ono také závisí co je to za tmel, penetrace se dává proto, aby se sjednotila nasákavost podkladu (penetrace je zvlášť důležitá u akrylátových a vinylových nátěrových hmot ) a zvýšila přilnavost nátěrové hmoty, u tebe se stalo to, že tam kde si stěnu opravil a nezapenetroval, tak si opravené místo nasálo více barvy a tudíž se nyní jeví tmavší.
Ono závisí i na použitém tmelu, mám doma štukové omítky, tak používám štukový tmel , vyskoušel jsem jich již několik a nejvíc se mi osvědčil tento: http://www.kit­tfort.cz/produc­ts_1_8.htm, na sádrokarton a hladké povrchy používám: http://www.den­braven.cz/sadro­karton/0738-slehany-sadrovy-brousitelny-tmel-qualy-fill-17-cz124.html a na sádrování zase: http://www.den­braven.cz/fina­lizace-povrchu/0672-sadra-rychloopravna-fast-gips-64-cz539.html.
Všechny povrchy po opravě penetruji a zatím se mi nestalo, že bych měl podobný problém