Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 4.leden 18:08

Můj manžel je vegan více než dvacet let. Jako dítě nerad maso, trpěl různými alergiemi a zjistilo se, že má alergii na mléčnou a „hovězí“ bílkovinu a od tohoto zjištění byl jen krok od vegetariána k veganovi. Já se naučila vařit, nakupovat a hlavně číst složení potravinových výrobků tak abych mohla při přípravě jídla vyhovět nám oběma. Já si prostě dám čočku s vejcem nebo uzeným a on jen čočku. Nechápu, proč se tím někdo zabývá, jeho názor na výživu nikomu neubližuje ani neohrožuje, pokládám to za čistě jeho věc.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 5.leden 1:34

Můj manžel je vegan více než dvacet let. Jako dítě nerad maso, trpěl různými alergiemi a zjistilo se, že má alergii na mléčnou a „hovězí“ bílkovinu a od tohoto zjištění byl jen krok od vegetariána k veganovi. Já se naučila vařit, nakupovat a hlavně číst složení potravinových výrobků tak abych mohla při přípravě jídla vyhovět nám oběma. Já si prostě dám čočku s vejcem nebo uzeným a on jen čočku. Nechápu, proč se tím někdo zabývá, jeho názor na výživu nikomu neubližuje ani neohrožuje, pokládám to za čistě jeho věc.
Doplňuji:
Doplnění otázky mi nepřijde zrovna fér. To je právě to, co nechápu. Lidi, co nejí maso (a vůbec lidi) by měli být mírumilovní, neagresivní a tolerantní (viz. můj manžel) . Právě tenhle (doplnění otázky) téměř militantní přístup k jinému jídlu- jiným konzumentům, nesnáším. Je mi jedno, kam melu čelistmi, na video koukat nebudu a mojí délku střev si nechám tak jak je. Já se bez kvalitního argentinského stejku a vínka neobejdu, manžel si v restauraci objedná „nějakou trávu“ a je nám fajn. Vegetariáni mezi nás nepouštíme, my si chcem užít, co nám chutná a nepotřebujeme k tomu poslouchat nějaké názory.