Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 30.prosinec 13:14

Je víc prezidentských, politicky neprofláknutých, adeptů. On se dostal do nejvrchnější politiky díky jménu svého otce, má miliony dluhů, takže asi drobátko sleduje svůj vlastní zájem

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 1.leden 1:46

Je víc prezidentských, politicky neprofláknutých, adeptů. On se dostal do nejvrchnější politiky díky jménu svého otce, má miliony dluhů, takže asi drobátko sleduje svůj vlastní zájem
Doplňuji:
Dienstbier mladší má křivý úsměv a prázdné lhostejné oči. Nastoupil jako koncipient do advokátní kanceláře Mariána Čalfy, toho Čalfy, který 2 dny přemýšlel a ještě se tím pochlubil, zda převléknout kabát a odejít z KSČ a rozhodl se pro odejít jen proto, aby mohl zůstat ve vládě. Tak jestli jsem o něčem přesvědčená, tak si za tím stojím a názor neměním, ne?
Marián Čalfa sehrál významnou roli při prosazení Václava Havla na post prezidenta. V té době se ozývaly hlasy pro přímou volbu, v níž ale měl větší šance Alexander Dubček než málo známý Havel. Čalfa ale zajistil Havlovo jednomyslné zvolení v nepřímé volbě.
Jedna z reforem Dubčekova vedení přinesla úplnou svobodu tisku
Troufám si tvrdit, že kdyby byl zvolen Alexandr Dubček než „loutka“ Havel, byli bychom dnes úplně někde jinde.
Dienstbier hřeší na známé jméno, jinak by byl nic. Jeho otec působil jako ministr zahraničí po sametové revoluci jen proto, že byl disident, stejně jako Václav Havel. Na místa poslanců se tehdy dostali ve velké většině jen herci či zpěváci, všichni, kteří sepsali petici za Sametovou revoluci.
Dávat hlas Dienstbierovi, který neukázal sám sebe, neukázal za čím si stojí, je neznámý a najednou vyplul díky svému jménu na světlo před prezidentskými volbami, je myslím dost rizikové.
A to, že dluží miliony a nevlastní žádný majetek, je pravda a další důvod, proč ho nevolit a podezřívat ho pro účelnost kandidatury na prezidenta, ale každý má samozřejmě nárok na svůj názor.

http://cs.wiki­pedia.org/wiki/Ji%C5%99%­C3%AD_Dienstbi­er_mlad%C5%A1%C3%AD