Odpověděl/a – 10.prosinec 17:48
My říkáme škeble
Na těsto: 250g tuku, 250g hladké mouky, 1 vejce, 1 lžička vody,
1 lžička octa
Na nádivku: 120g mletých vlašských ořechů, 100g cukru moučka,
1 vejce, 1–2 polévkové lžíce rumu, 1–2 polévkové lžíce kakaa
Na obalení: moučkový a vanilkový cukr
POSTUP PŘÍPRAVY
Z uvedených surovin si vypracujeme těsto (dle potřeby ještě moučíme), které necháme do druhého dne odležet v lednici (balím ho do potravinářské folie). Když je těsto odleželé, tak si připravíme nádivku tak, že najemno posekáme vlašské ořechy a smícháme s ostatními surovinami (jen zastudena, nic se nevaří!). Těsto vyválíme a vykrajujeme kolečka (dělala jsem o průměru asi 5cm), která naplníme asi lžičkou nádivky, přehneme napůlku a kraje přitlačíme, aby nádivka nevytekla bokem a přední strana musí zůstat otevřená. Takto škeble klademe na pečící papír a dáme péct do předehřáté trouby na 180°C dorůžova až zlatava. Ještě teplé je obalujeme ve smesi moučkového cukru
Odpověděl/a – 10.prosinec 17:52
My říkáme škeble
Na těsto: 250g tuku, 250g hladké mouky, 1 vejce, 1 lžička vody,
1 lžička octa
Na nádivku: 120g mletých vlašských ořechů, 100g cukru moučka,
1 vejce, 1–2 polévkové lžíce rumu, 1–2 polévkové lžíce kakaa
Na obalení: moučkový a vanilkový cukr
POSTUP PŘÍPRAVY
Z uvedených surovin si vypracujeme těsto (dle potřeby ještě moučíme),
které necháme do druhého dne odležet v lednici (balím ho do
potravinářské folie). Když je těsto odleželé, tak si připravíme
nádivku tak, že najemno posekáme vlašské ořechy a smícháme s ostatními
surovinami (jen zastudena, nic se nevaří!). Těsto vyválíme a vykrajujeme
kolečka (dělala jsem o průměru asi 5cm), která naplníme asi lžičkou
nádivky, přehneme napůlku a kraje přitlačíme, aby nádivka nevytekla bokem
a přední strana musí zůstat otevřená. Takto škeble klademe na pečící
papír a dáme péct do předehřáté trouby na 180°C dorůžova až zlatava.
Ještě teplé je obalujeme ve smesi moučkového cukru
Doplňuji:
jestli je to tedy ono co myslíš
http://www.nahraj-obrazek.cz/?di=213551582939