Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 6.prosinec 1:04

Tady je těžká rada. Jestliže je instalace čerstvá, není důvod pro takové chyby, XP Home nejsou chybové oproti XP Professional, pouze jim chybí některé funkce jako přihlášení do domény nebo osekaná správa uživatelských práv (plný popis rozdílů v tomto článku: http://www.ad­minxp.cz/window­sxp/index.php?a­id=206 ) Osobně bych zkusil Kontrolu disku včetně fyzické kontroly povrchu ploten. A jinak to je zrovna typ chyby, kterou bych musel vidět, na dálku velmi těžké radit.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 6.prosinec 14:12

Tady je těžká rada. Jestliže je instalace čerstvá, není důvod pro takové chyby, XP Home nejsou chybové oproti XP Professional, pouze jim chybí některé funkce jako přihlášení do domény nebo osekaná správa uživatelských práv (plný popis rozdílů v tomto článku: http://www.ad­minxp.cz/window­sxp/index.php?a­id=206 ) Osobně bych zkusil Kontrolu disku včetně fyzické kontroly povrchu ploten. A jinak to je zrovna typ chyby, kterou bych musel vidět, na dálku velmi těžké radit.
Doplňuji:
Bedy, ty ses zbláznil. Sám mám PC se stejným množstvím paměti a o třetinu pomalejším CPU (a to tu Dědvševěd vůbec nezmiňuje typ CPU, pouze jeho frekvenci) a XP běží jak fík, nemám problém s jeho výkonem s jedinou výjimkou a to jsou HD videa – a to jiný OS nevyřeší. Velikost RAM a použitý CPU je naprosto adekvátní a dostatečný k použitému OS. Nemám absolutně problém s jakýmkoliv GNU/Linuxem, ale nechápu tvoji úpornou snahu jím zde řešit naprostou většinu naprosto s OS nesouvisejících problémů. Navrhovaný Xubuntu jsem zkoušel před pěti rokama, tehdy to byl současník XP a skutečně jel pěkně, ale xfce bylo hrubě nedodělané a primitivní. Opravdu bych rád viděl, jestli se poslední distro chová k tak starému počítači taky tak šetrně a úsporně, jako to pět let staré.