Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 8.listopad 13:59

Ty mi snad vidíš do kuchyně – a záměrně provokuješ, protože včera v noci muž dostal chuť na créme brullèe a ta ohnivá potvora mi začala stávkovat! Krém hotový, posypaný cukrem a pistolka unuděně foukla a nic. Po čtvrt hodině proklínání a následného doplnění plynem (aha!!:-) se muž své ale mlsky dočkal…

Díky za důvěru, hanulko…:-) Tu „letlampu“ používám často na gratinování sýra – skvělý je třeba toast s polníčkovým salátem s dijonskou zálivkou, se sušenými tomaty, navrch kozí sýr (ten opálíš) a pak to celé pokapeš medem a posypeš nasekanými vlašskými ořechy. Dá se tím vylepšit i kůrčička na masovém plátku, také mám ráda zeleninu se sýrem – promíchám s ním třeba brokolici a mrkví vařenou v páře v zapékací misce a „přelíznu“ plamenem, jo a abych nezapomněla – i na zmrzlinu s ovocem – do misky dám ananas (nebo kolečko na talířek), trochu prosypu třtinovým cukrem a opět – použiji tu lampu, až ovoce lehce zkaramelizuje – s kokosovou zmrzlinou je to dokonalá lahůdka. Lze pak přidat i trochu Malibu, znovu zapálit a podávat jako flambovaný dezert.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 8.listopad 14:10

Ty mi snad vidíš do kuchyně – a záměrně provokuješ, protože včera v noci muž dostal chuť na créme brullèe a ta ohnivá potvora mi začala stávkovat! Krém hotový, posypaný cukrem a pistolka unuděně foukla a nic. Po čtvrt hodině proklínání a následného doplnění plynem (aha!!:-) se muž své ale mlsky dočkal…

Díky za důvěru, hanulko…:-) Tu „letlampu“ používám často na gratinování sýra – skvělý je třeba toast s polníčkovým salátem s dijonskou zálivkou, se sušenými tomaty, navrch kozí sýr (ten opálíš) a pak to celé pokapeš medem a posypeš nasekanými vlašskými ořechy. Dá se tím vylepšit i kůrčička na masovém plátku, také mám ráda zeleninu se sýrem – promíchám s ním třeba brokolici a mrkví vařenou v páře v zapékací misce a „přelíznu“ plamenem, jo a abych nezapomněla – i na zmrzlinu s ovocem – do misky dám ananas (nebo kolečko na talířek), trochu prosypu třtinovým cukrem a opět – použiji tu lampu, až ovoce lehce zkaramelizuje – s kokosovou zmrzlinou je to dokonalá lahůdka. Lze pak přidat i trochu Malibu, znovu zapálit a podávat jako flambovaný dezert.
Doplňuji:
Tak ať se dílo podaří, nic neshoří a dobrou chuť:-)