Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 27.říjen 21:15

A jde Vám o pokrm nebo o lednici?
Pokrmům neublíží, když jsou do lednice vloženy přímo ze sporáku, rychlejší ochlazení prodlouží trvanlivost, je méně času na vytvoření „kazivých“ bakterií. Trošku to odnese lednička větší námrazou, což u dnešních samoodmrazovacích lednic není důležité, jen nám sežere nepatně více elektřiny…

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 27.říjen 21:52

A jde Vám o pokrm nebo o lednici?
Pokrmům neublíží, když jsou do lednice vloženy přímo ze sporáku, rychlejší ochlazení prodlouží trvanlivost, je méně času na vytvoření „kazivých“ bakterií. Trošku to odnese lednička větší námrazou, což u dnešních samoodmrazovacích lednic není důležité, jen nám sežere nepatně více elektřiny…
Doplňuji:
Vyšší teplota uskladněného pokrmu více vadí lednici – právě kvůli vyššímu množství výparů. Rychlejší ochlazení pokrmům prospívá, ať jde o uložení právě dovařeného guláše do lednice, nebo o metody rychlozamražování potravin s prodlouženou dobou spotřeby.