Odpověděl/a – 27.říjen 21:15
A jde Vám o pokrm nebo o lednici?
Pokrmům neublíží, když jsou do lednice vloženy přímo ze sporáku,
rychlejší ochlazení prodlouží trvanlivost, je méně času na vytvoření
„kazivých“ bakterií. Trošku to odnese lednička větší námrazou, což
u dnešních samoodmrazovacích lednic není důležité, jen nám sežere
nepatně více elektřiny…
Odpověděl/a – 27.říjen 21:52
A jde Vám o pokrm nebo o lednici?
Pokrmům neublíží, když jsou do lednice vloženy přímo ze sporáku,
rychlejší ochlazení prodlouží trvanlivost, je méně času na vytvoření
„kazivých“ bakterií. Trošku to odnese lednička větší námrazou, což
u dnešních samoodmrazovacích lednic není důležité, jen nám sežere
nepatně více elektřiny…
Doplňuji:
Vyšší teplota uskladněného pokrmu více vadí lednici – právě kvůli
vyššímu množství výparů. Rychlejší ochlazení pokrmům prospívá, ať
jde o uložení právě dovařeného guláše do lednice, nebo o metody
rychlozamražování potravin s prodlouženou dobou spotřeby.