Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 20.říjen 17:48

Dám předpis mnohokrát vyzkoušený ( po babičce ):
350g hrubé mouky, 2 vejce, 1/8 l vody
Vejce rozbít do hrnku + voda + tolik mouky, aby vzniklo těstíčko jako na kapání. Vylít na prosátou mouku a vypracovat těsto, až je lesklé a nechytá se válu. Z těsta udělat tři bochánky a nechat pod utěrkou cca 1/2 hodiny. Pak rozválet na tenké placky, které se dají oschnout na utěrky, občas obracet. Když jsou částečně proschlé, nakrájet na nudle či nudličky a na utěrce dosoušet.
Předpis od Damiany je dobrý, ale je na rychlou spotřebu, osolené nudle vlhnou.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 20.říjen 18:48

Dám předpis mnohokrát vyzkoušený ( po babičce ):
350g hrubé mouky, 2 vejce, 1/8 l vody
Vejce rozbít do hrnku + voda + tolik mouky, aby vzniklo těstíčko jako na kapání. Vylít na prosátou mouku a vypracovat těsto, až je lesklé a nechytá se válu. Z těsta udělat tři bochánky a nechat pod utěrkou cca 1/2 hodiny. Pak rozválet na tenké placky, které se dají oschnout na utěrky, občas obracet. Když jsou částečně proschlé, nakrájet na nudle či nudličky a na utěrce dosoušet.
Předpis od Damiany je dobrý, ale je na rychlou spotřebu, osolené nudle vlhnou.
Doplňuji:
Co píše >ocko< a Dr.Axl hodnotil je naprostý nesmysl, s hotovým těstem se už nedá dělat nic, vodu ani vejce už nepřijme ( zejména s vejcem opatrně ). Dřina to zas taková není, je třeba udržet těsto na teple a nechat odpočinout. Já těch nudlí už udělala vagony…