Odpověděl/a – 20.říjen 17:08
Mám jeden osvědčený, ale přesný rozpis ti nedám, u nás se to dělalo
vždycky od oka. 🙂
Jedno celé vejce, lžička slunečnicového oleje, špetka soli a pak
přidávám prosátou polohrubou mouku a rukama zpracovávám těsto. Musí být
pevné, ale pružné. Vyválím hodně dotenka (musí být jako papír) a
nechám chvíli oschnout. Pak nakrájím dlouhé pláty, dám je na sebe a
dělám tenké nudličky. Zavařuji do vroucí osolené vody s trochou oleje.
Hotové jsou hodně rychle. Jestli je zkusíš, přeji ti, ať se
povedou.:-)
Odpověděl/a – 21.říjen 17:33
Mám jeden osvědčený, ale přesný rozpis ti nedám, u nás se to dělalo
vždycky od oka. 🙂
Jedno celé vejce, lžička slunečnicového oleje, špetka soli a pak
přidávám prosátou polohrubou mouku a rukama zpracovávám těsto. Musí být
pevné, ale pružné. Vyválím hodně dotenka (musí být jako papír) a
nechám chvíli oschnout. Pak nakrájím dlouhé pláty, dám je na sebe a
dělám tenké nudličky. Zavařuji do vroucí osolené vody s trochou oleje.
Hotové jsou hodně rychle. Jestli je zkusíš, přeji ti, ať se
povedou.:-)
Doplňuji:
ad Sůwa: To máš pravdu, já je neskladuji. Dělám vždy méně, ale
čerstvé. (Jednou za půl roku to přežiju:-). Ale tvůj recept určitě
vyzkouším také.:-)