anonym
Odpověděl/a – 19.říjen 12:41
A májí to být šedesátky vevnitř nebo venku? Šedesátá léta byla sice v oblasti kultury „novou vlnou“ u nás i ve světě (zvláštˇpřínosnou např. v kinematografii), ale že by se nějak odrazila v kuchyni…konkrétně v té domácí, to bych neřekla. V té době frčely šusťáky, drdoly a umělá hmota (samozřejmě kromě dalších atributů té doby). Já si matně pamatuju špatně zásobené obchody, fronty na maso, na ovoce a zeleninu. Kupodivu ale byl různými vedlejšími cestami celkem dostupný a k mání ruský (sovětský) kaviár a konzervy „chatka“. Kulinářsky to ale nebyla nikterak osvícenecká doba. No tak to jsem ti moc neporadila, ale fakt si nevybavuji nějaký typický recept z té doby.
anonym
Odpověděl/a – 19.říjen 12:52
A májí to být šedesátky vevnitř nebo venku? Šedesátá léta byla
sice v oblasti kultury „novou vlnou“ u nás i ve světě
(zvláštˇpřínosnou např. v kinematografii), ale že by se nějak odrazila
v kuchyni…konkrétně v té domácí, to bych neřekla. V té době frčely
šusťáky, drdoly a umělá hmota (samozřejmě kromě dalších atributů té
doby). Já si matně pamatuju špatně zásobené obchody, fronty na maso, na
ovoce a zeleninu. Kupodivu ale byl různými vedlejšími cestami celkem
dostupný a k mání ruský (sovětský) kaviár a konzervy „chatka“.
Kulinářsky to ale nebyla nikterak osvícenecká doba. No tak to jsem ti moc
neporadila, ale fakt si nevybavuji nějaký typický recept z té doby.
Doplňuji:
ad. Damiana: nezapomeň na výrazné oční linky!