Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 8.říjen 21:28

No já na to, že sedmiměsíční NO je puberťák, tak trochu doma řádí, zvlášť když není „vevnitř“ zvyklý. Žádný pes není rád sám ani na zahradě nebo v kotci. Sama mám také CHS, ale každý z mých psů je zvyklý na pobyt v domácnosti, samozřejmě se střídají, někteří jsou v domě trvale. Pes potřebuje poznat i jiné prostředí, takže ho musíš zvykat v bytě, na ulici, v autě, v autobusu atd. Samozřejmě, že společně trávený čas a co nejbližší kontakt aspolečné zážitky s ním, utvrdí váš vztah.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 9.říjen 17:44

No já na to, že sedmiměsíční NO je puberťák, tak trochu doma řádí, zvlášť když není „vevnitř“ zvyklý. Žádný pes není rád sám ani na zahradě nebo v kotci. Sama mám také CHS, ale každý z mých psů je zvyklý na pobyt v domácnosti, samozřejmě se střídají, někteří jsou v domě trvale. Pes potřebuje poznat i jiné prostředí, takže ho musíš zvykat v bytě, na ulici, v autě, v autobusu atd. Samozřejmě, že společně trávený čas a co nejbližší kontakt aspolečné zážitky s ním, utvrdí váš vztah.
Doplňuji:
I služební psy (policejní atd.) si berou často jejich psovodi do domácnosti aby měl pes kontakt s rodinou, dětmi ap. potom se bez problému vrací zpět do kotce na „základně“. Tvůj pes musí být členem rodiny, musí být správně socializovaný. Nech ho byt prošmejdit, potom mu dej povel aby si vlezl na své místo určené předem k jeho odložení, pokud bude v bytě. Pes musí vědět, že se jedná o „návštěvy“ a jeho hlavní prostor je na zahradě. Pes musí být doma zvyklý, v případě nemoci nebo jiných příležitostí nebude ho pobyt v uzavřeném domácím prostoru stresovat. Společnost jiných psů mu snad nechybí když s ním chodíš na cvičák, tam by spravná socializace ve psí smečce měla proběběhnout bez problémů nebo pod dohledem výcvikáře. A na závěr: v největších mrazech psa berte alespoň na noc do nějakého prostoru v domě (garáž, chodba, suterén ap.)