Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 27.srpen 14:49

No za prvé tomu musíte přizpůsobit stravu, aspoň trochu, jako při každém hubnutí. Pak už záleží jak posilujete, jestli zvedáte co největší váhy na pár opakování (klasické mužské posilování, velké váhy do cca 10 opakování), tak tím spíše naberete objem, spálíte i trochu tuku, ale hlavně svaly naberou na objemu. Když budete cvičit lehké váhy na více opakování (klasické ženské cvičení, lehké váhy do cca 25 opakování), tak spálíte o trochu více tuků a svaly spíše ubydou na objemu (pokud už mají nějaký objem) a rýsují se. V obou případech by mělo cvičení trvat alespoň 45min. (hlavně v tom druhém případě, kdy chcete zhubnout a rýsovat svaly), ale né zase moc dlouho, aby se svaly stačily regenerovat a mohl jste cvičit raději častěji, ideálně tak hodinku až hodinu a půl.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 27.srpen 14:56

No za prvé tomu musíte přizpůsobit stravu, aspoň trochu, jako při každém hubnutí. Pak už záleží jak posilujete, jestli zvedáte co největší váhy na pár opakování (klasické mužské posilování, velké váhy do cca 10 opakování), tak tím spíše naberete objem, spálíte i trochu tuku, ale hlavně svaly naberou na objemu. Když budete cvičit lehké váhy na více opakování (klasické ženské cvičení, lehké váhy do cca 25 opakování), tak spálíte o trochu více tuků a svaly spíše ubydou na objemu (pokud už mají nějaký objem) a rýsují se. V obou případech by mělo cvičení trvat alespoň 45min. (hlavně v tom druhém případě, kdy chcete zhubnout a rýsovat svaly), ale né zase moc dlouho, aby se svaly stačily regenerovat a mohl jste cvičit raději častěji, ideálně tak hodinku až hodinu a půl.
Doplňuji:
A ano, pokud nechcete jenom posilovat, tak je nejlepší k tomu přidat i nějaký vytrvalostní pohyb, např. plavání, běhání, kolo nebo jakýkoliv sport…I blbá procházka každý den pomůže, prostě jakkoliv se hýbat.