Odpověděl/a – 19.srpen 20:01
Mám ráda citrónovou. Nakrajím na tenká kolečka citrony (nejlépe v bio kvalitě nebo hodně dobře vydrhnuté) i se slupkou, zasypu cukrem, přiklopím a dám pomalu vařit. Citrony se úplně rozvaří a džem krásně zhoustne. Nic jiného tam nepřidávám. Je to vynikající hořkosladkokyselá záležitost nejen třeba do krémů nebo k namazání na lívanečky, ale také dokonalá lahůdka ke grilovanému candátovi (nebo jiné dravější rybce)…:-)
Odpověděl/a – 20.srpen 12:41
Mám ráda citrónovou. Nakrajím na tenká kolečka citrony (nejlépe v bio kvalitě nebo hodně dobře vydrhnuté) i se slupkou, zasypu cukrem, přiklopím a dám pomalu vařit. Citrony se úplně rozvaří a džem krásně zhoustne. Nic jiného tam nepřidávám. Je to vynikající hořkosladkokyselá záležitost nejen třeba do krémů nebo k namazání na lívanečky, ale také dokonalá lahůdka ke grilovanému candátovi (nebo jiné dravější rybce)…:-)
Doplňuji:
Ještě jsem si vzpomněla, že kamarádka dělá takový hustý džem
z rebarbory a jahod – je to výborná kombinace.
Šťávy nedělám, jednou, dvakrát akorát z černého bezu. 🙂