Odpověděl/a – 9.červenec 7:58
Můžeš na něm smažit, ale na opravdu kvalitním (na trhu jsou bohužel
i dost nepovedé výrobky). O řepkovém platí to samé, jen je ještě
zdravější (jak píší kolegové).
Osobně ale dávám přednost vepřovému sádlu a přepuštěnému máslu.
Také používám extra panenský olivový olej (na italskou kuchyni je to
jasná volba).
Odpověděl/a – 9.červenec 8:03
Můžeš na něm smažit, ale na opravdu kvalitním (na trhu jsou bohužel
i dost nepovedé výrobky). O řepkovém platí to samé, jen je ještě
zdravější (jak píší kolegové).
Osobně ale dávám přednost vepřovému sádlu a přepuštěnému máslu.
Také používám extra panenský olivový olej (na italskou kuchyni je to
jasná volba).
Doplňuji:
Vyzkoušela jsem různé oleje: rýžový (jak píše Hanny2) – ten je
skvělý, nemá žádnou „příchuťˇ“, takže se hodí na jakékoli
pokrmy; hroznový – ten se hodí spíš na rychlé orestování základu
pokrmu; z vlašských jader (výborný na saláty); Wok olej (pro ty, kteří
rádi asijské pokrmy – je tam ale dost česneku); „červený“ –
s tymiánem, romarýnem, paprikou a pepřem (perfektní na barvu – rychlé
orestování „bezbarvých“ kuřecích prsou)…