Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 9.červenec 7:58

Můžeš na něm smažit, ale na opravdu kvalitním (na trhu jsou bohužel i dost nepovedé výrobky). O řepkovém platí to samé, jen je ještě zdravější (jak píší kolegové).
Osobně ale dávám přednost vepřovému sádlu a přepuštěnému máslu. Také používám extra panenský olivový olej (na italskou kuchyni je to jasná volba).

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 9.červenec 8:03

Můžeš na něm smažit, ale na opravdu kvalitním (na trhu jsou bohužel i dost nepovedé výrobky). O řepkovém platí to samé, jen je ještě zdravější (jak píší kolegové).
Osobně ale dávám přednost vepřovému sádlu a přepuštěnému máslu. Také používám extra panenský olivový olej (na italskou kuchyni je to jasná volba).
Doplňuji:
Vyzkoušela jsem různé oleje: rýžový (jak píše Hanny2) – ten je skvělý, nemá žádnou „příchuťˇ“, takže se hodí na jakékoli pokrmy; hroznový – ten se hodí spíš na rychlé orestování základu pokrmu; z vlašských jader (výborný na saláty); Wok olej (pro ty, kteří rádi asijské pokrmy – je tam ale dost česneku); „červený“ – s tymiánem, romarýnem, paprikou a pepřem (perfektní na barvu – rychlé orestování „bezbarvých“ kuřecích prsou)…