Odpověděl/a – 13.červen 18:09
Nemyslíš sušené lišky? Ty opravdu v suchém stavu hořknou, proto se na
sušení nehodí. I zmrazené houby mohou být hořké. Ty, které nakrájené
nepovaříš alespoň pár minut a až pak nezmrazíš – ale hodíš je
syrové do mrazáku, mají někdy sklon zhořknout.
Jestli ti jde o syrové houby, tak co vím, hořký bývá hřib kříšť,
hořčák nebo satan. Ale na houby je odborník můj muž, já se radši věnuji
jejich zpracování. Otrávila bych každého spolehlivě (snad jen
houbama!) – mám tendenci sbírat houby, které se mi líbí a jsou mi
sympatické…:-)
Odpověděl/a – 13.červen 18:41
Nemyslíš sušené lišky? Ty opravdu v suchém stavu hořknou, proto se na
sušení nehodí. I zmrazené houby mohou být hořké. Ty, které nakrájené
nepovaříš alespoň pár minut a až pak nezmrazíš – ale hodíš je
syrové do mrazáku, mají někdy sklon zhořknout.
Jestli ti jde o syrové houby, tak co vím, hořký bývá hřib kříšť,
hořčák nebo satan. Ale na houby je odborník můj muž, já se radši věnuji
jejich zpracování. Otrávila bych každého spolehlivě (snad jen
houbama!) – mám tendenci sbírat houby, které se mi líbí a jsou mi
sympatické…:-)
Doplňuji:
ad Hanny2: Hovořím (bohužel) z mé vlastní zkušenosti. Já měla hnusné,
žlučové ťagry. Fakt! 🙂