Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 13.červen 18:09

Nemyslíš sušené lišky? Ty opravdu v suchém stavu hořknou, proto se na sušení nehodí. I zmrazené houby mohou být hořké. Ty, které nakrájené nepovaříš alespoň pár minut a až pak nezmrazíš – ale hodíš je syrové do mrazáku, mají někdy sklon zhořknout.
Jestli ti jde o syrové houby, tak co vím, hořký bývá hřib kříšť, hořčák nebo satan. Ale na houby je odborník můj muž, já se radši věnuji jejich zpracování. Otrávila bych každého spolehlivě (snad jen houbama!) – mám tendenci sbírat houby, které se mi líbí a jsou mi sympatické…:-)

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 13.červen 18:41

Nemyslíš sušené lišky? Ty opravdu v suchém stavu hořknou, proto se na sušení nehodí. I zmrazené houby mohou být hořké. Ty, které nakrájené nepovaříš alespoň pár minut a až pak nezmrazíš – ale hodíš je syrové do mrazáku, mají někdy sklon zhořknout.
Jestli ti jde o syrové houby, tak co vím, hořký bývá hřib kříšť, hořčák nebo satan. Ale na houby je odborník můj muž, já se radši věnuji jejich zpracování. Otrávila bych každého spolehlivě (snad jen houbama!) – mám tendenci sbírat houby, které se mi líbí a jsou mi sympatické…:-)
Doplňuji:
ad Hanny2: Hovořím (bohužel) z mé vlastní zkušenosti. Já měla hnusné, žlučové ťagry. Fakt! 🙂