Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 26.květen 21:37

Rozmnožování mouchy domácí

Po oplodnění klade samice mouchy domácí denně asi sto padesát vajíček (celkom dva tisíce) na výkaly, hnijící zbytky potravy nebo na jiné páchnoucí látky. Do čtyřiadvaceti hodin se vylíhnou bílé beznohé larvy. V našich klimatických podmínkách může mít moucha domácí během jediného roku pět pokolení. Larva se po vylíhnutí pilně živí a rychle roste.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 26.květen 21:49

Rozmnožování mouchy domácí

Po oplodnění klade samice mouchy domácí denně asi sto padesát vajíček (celkom dva tisíce) na výkaly, hnijící zbytky potravy nebo na jiné páchnoucí látky. Do čtyřiadvaceti hodin se vylíhnou bílé beznohé larvy. V našich klimatických podmínkách může mít moucha domácí během jediného roku pět pokolení. Larva se po vylíhnutí pilně živí a rychle roste.
Doplňuji:
čmeláci své nezastupitelné místo rovněž při opylování produkčních plantáží např. rybízu nebo ovocných stromů, které kvetou brzy na jaře. V té době bývá počasí nevyzpytatelné a za chladných dnů jsou to právě čmeláci, kteří jsou schopni létat a navštěvovat květy. Květy jahodníků zas dokáží čmeláci opylovat tak, že výsledkem je vzhledově takřka dokonalý plod.

Více zde: http://ceskyc­melak.webnode­.cz/nas-chov/zustaneme-s-vami/
Vytvořte si vlastní stránky zdarma: http://www.web­node.cz