Odpověděl/a – 17.květen 11:26
Souhlasím se Sůwou – jak komu.
Já osobně vlastně ani neumím dávat přesný rozpis, protože vařím a
peču „od oka“. Dovedu vyjmenovat ingredience a postup, ale nic
nevážím.
Vycházím z toho, že třeba každá mouka jinak saje – pak by někdo při
přesném dodržení mohl mít těsto moc suché (nebo naopak). Zkušený
kuchař to přece pozná!
Jestli ale recept (nebo recepturu) někam posíláš, obvykle chtějí
i gramáž. Časopisy si to pak stejně upravují podle sebe. Známému bych to
poslala s patřičným popisem.
Odpověděl/a – 18.květen 0:01
Souhlasím se Sůwou – jak komu.
Já osobně vlastně ani neumím dávat přesný rozpis, protože vařím a
peču „od oka“. Dovedu vyjmenovat ingredience a postup, ale nic
nevážím.
Vycházím z toho, že třeba každá mouka jinak saje – pak by někdo při
přesném dodržení mohl mít těsto moc suché (nebo naopak). Zkušený
kuchař to přece pozná!
Jestli ale recept (nebo recepturu) někam posíláš, obvykle chtějí
i gramáž. Časopisy si to pak stejně upravují podle sebe. Známému bych to
poslala s patřičným popisem.
Doplňuji:
Jak píše Tom004. Finančníkům bych poskytla maximálně názvy a hrubý
popis a možná dala něco ochutnat. Jestli z tebe mámí přesné složení a
recepty do detailu, buď opatrná. Je to tvé know – how.