Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 17.květen 11:26

Souhlasím se Sůwou – jak komu.
Já osobně vlastně ani neumím dávat přesný rozpis, protože vařím a peču „od oka“. Dovedu vyjmenovat ingredience a postup, ale nic nevážím.
Vycházím z toho, že třeba každá mouka jinak saje – pak by někdo při přesném dodržení mohl mít těsto moc suché (nebo naopak). Zkušený kuchař to přece pozná!
Jestli ale recept (nebo recepturu) někam posíláš, obvykle chtějí i gramáž. Časopisy si to pak stejně upravují podle sebe. Známému bych to poslala s patřičným popisem.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 18.květen 0:01

Souhlasím se Sůwou – jak komu.
Já osobně vlastně ani neumím dávat přesný rozpis, protože vařím a peču „od oka“. Dovedu vyjmenovat ingredience a postup, ale nic nevážím.
Vycházím z toho, že třeba každá mouka jinak saje – pak by někdo při přesném dodržení mohl mít těsto moc suché (nebo naopak). Zkušený kuchař to přece pozná!
Jestli ale recept (nebo recepturu) někam posíláš, obvykle chtějí i gramáž. Časopisy si to pak stejně upravují podle sebe. Známému bych to poslala s patřičným popisem.
Doplňuji:
Jak píše Tom004. Finančníkům bych poskytla maximálně názvy a hrubý popis a možná dala něco ochutnat. Jestli z tebe mámí přesné složení a recepty do detailu, buď opatrná. Je to tvé know – how.