Odpověděl/a – 12.květen 20:33
Z jedle to nevadí .
Smrkový med
Mladé smrkové či jedlové výhonky nasypeme do sklenice, zalijeme vodou a
necháme 4 dny stát na slunci. Pak tekutinu přelijeme do hrnce, přidáme
listy lesních či zahradních jahod a na mírném ohni vaříme asi 20 minut.
Nakonec scedíme, smícháme v poměru 1:1 s cukrem a vaříme do zhoustnutí.
Plníme do sklenic a ihned uzavřeme. Jíme několik čajových lžiček denně.
Smrkový med usnadňuje vykašlávání při silném kašli, kataru hltanu,
bronchitidě a chřipce. Obzvlášť vhodný je pro děti.
Odpověděl/a – 12.květen 20:35
Z jedle to nevadí .
Smrkový med
Mladé smrkové či jedlové výhonky nasypeme do sklenice, zalijeme vodou a
necháme 4 dny stát na slunci. Pak tekutinu přelijeme do hrnce, přidáme
listy lesních či zahradních jahod a na mírném ohni vaříme asi 20 minut.
Nakonec scedíme, smícháme v poměru 1:1 s cukrem a vaříme do zhoustnutí.
Plníme do sklenic a ihned uzavřeme. Jíme několik čajových lžiček denně.
Smrkový med usnadňuje vykašlávání při silném kašli, kataru hltanu,
bronchitidě a chřipce. Obzvlášť vhodný je pro děti.
Doplňuji:
Pro Vaši jistotu: http://bylinky.doktorka.cz/lecive-sily-smrku/