Odpověděl/a – 23.duben 22:55
V mládí na Valašsku rostly ryzce syrovinky – my jsme jim říkali kravičky.Rostlo to většinou na pastvinách vedle kravinců.Dalo se to jíst i syrové a nejlepší byly opečené na starých kamnech,na té plotně.Taky jsme na plotně pekli ryzce peprné a holubinky.Trochu posolit a lžičkou pít tu šťávu co to pustilo.Mňam.Dnes už nejsou ani krávy,kravičky ani kravince a ani ten sporák na kterém se to peklo.Jako kluk jsem utíkal do lesa na celý den.Šlohnul jsem z ledničky mamce kousek masa,u různých stromů jsem měl svoje skrýše – tam nůž,tam sůl v krabičce,sirky.Pak jsem si to maso opékal jenom tak na klocku nad ohněm.To byla pochoutka…nedostal jsem nikdy žloutenku a alergický jsem začal být až v padesáti.
Odpověděl/a – 23.duben 22:59
V mládí na Valašsku rostly ryzce syrovinky – my jsme jim říkali
kravičky.Rostlo to většinou na pastvinách vedle kravinců.Dalo se to jíst
i syrové a nejlepší byly opečené na starých kamnech,na té plotně.Taky
jsme na plotně pekli ryzce peprné a holubinky.Trochu posolit a lžičkou pít
tu šťávu co to pustilo.Mňam.Dnes už nejsou ani krávy,kravičky ani
kravince a ani ten sporák na kterém se to peklo.Jako kluk jsem utíkal do lesa
na celý den.Šlohnul jsem z ledničky mamce kousek masa,u různých stromů
jsem měl svoje skrýše – tam nůž,tam sůl v krabičce,sirky.Pak jsem
si to maso opékal jenom tak na klocku nad ohněm.To byla pochoutka…nedostal
jsem nikdy žloutenku a alergický jsem začal být až v padesáti.
Doplňuji:
Pak jsem měl rád taky slané preclíky co pekl můj táta.