Odpověděl/a – 20.duben 10:59
Argentinské jsem jednou měla, je méně ostré, ale mám pocit, že zelí a cibule způsobují, že je trochu nasládlé. Piri-Piri neznám.
Použíívám koření bez jakýchkoliv konzervačních příípravků.
Hodně mleté pepřové koření, kurkumu, chilli, muškát, adžiku
i tradiční české – záleží na pokrmu
Podle jednoho pořadu v TV jsem vyzkoušela koření Garam masala (koriandr,
skořice, kmín, pepř černý, hřebíček, kardamon, bobkový list,
muškátový květ). Je výborné, když se smíchá s jogurtem a nanese na
kuře a peče. V tomto spojení se mně sladké nezdá, je mírně ostré..
Trochu jiné složení je na ryby.. Když přijdu do prodejny s kořením,
něco koupím, i když ne vždy jsem spokojena: Proto beru jen malé množství
na vyzkoušení. Pak dokoupím nebo už se k němu nevrátím.
Odpověděl/a – 20.duben 13:34
Argentinské jsem jednou měla, je méně ostré, ale mám pocit, že zelí a cibule způsobují, že je trochu nasládlé. Piri-Piri neznám.
Použíívám koření bez jakýchkoliv konzervačních příípravků.
Hodně mleté pepřové koření, kurkumu, chilli, muškát, adžiku
i tradiční české – záleží na pokrmu
Podle jednoho pořadu v TV jsem vyzkoušela koření Garam masala (koriandr,
skořice, kmín, pepř černý, hřebíček, kardamon, bobkový list,
muškátový květ). Je výborné, když se smíchá s jogurtem a nanese na
kuře a peče. V tomto spojení se mně sladké nezdá, je mírně ostré..
Trochu jiné složení je na ryby.. Když přijdu do prodejny s kořením,
něco koupím, i když ne vždy jsem spokojena: Proto beru jen malé množství
na vyzkoušení. Pak dokoupím nebo už se k němu nevrátím.
Doplňuji:
Illines, ještě jsem si vzpomněla na dal indické koření, které používám
s jogurtem rovněž na potírání masa – Tandoori Masála. Je
načervenalé, pikantní.