Odpověděl/a – 11.duben 20:01
I taková delikatesa jako je kaviár, hledala poměrně dlouho cestu k našim mlsným jazýčkům. Ve starověku se jeseteří maso rovnalo hodnotě stohlavého stáda ovcí, ale jikry se házely prasatům. Ve dvanáctém století se kaviár objevil v Konstantinopoli. Sám papež ho nepovažoval za lahůdku, ale za vhodný pokrm během půstu.
Když Galileo Galilei poslal kaviár své dceři do kláštera, smíchala ho
se sušenými fíky a oříšky a poslala ho svému rodičovi zpět jako
ochranný prostředek proti moru.
A když ho Petr Veliký poslal francouzskému králi Ludvíku XIV., byl král
tak znechucen, že ho vyprskl na drahý koberec paláce ve Versailles.
Zdroj: http://www.ceskatelevize.cz/porady/1095927644-kalendarium/?from=40
Odpověděl/a – 11.duben 20:16
I taková delikatesa jako je kaviár, hledala poměrně dlouho cestu k našim mlsným jazýčkům. Ve starověku se jeseteří maso rovnalo hodnotě stohlavého stáda ovcí, ale jikry se házely prasatům. Ve dvanáctém století se kaviár objevil v Konstantinopoli. Sám papež ho nepovažoval za lahůdku, ale za vhodný pokrm během půstu.
Když Galileo Galilei poslal kaviár své dceři do kláštera, smíchala ho
se sušenými fíky a oříšky a poslala ho svému rodičovi zpět jako
ochranný prostředek proti moru.
A když ho Petr Veliký poslal francouzskému králi Ludvíku XIV., byl král
tak znechucen, že ho vyprskl na drahý koberec paláce ve Versailles.
Doplňuji:
Přiznávám, že se bez něj obejdu…:-D
Zdroj: http://www.ceskatelevize.cz/porady/1095927644-kalendarium/?from=40