Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 30.březen 18:30

Já mám taky psa z útulku. Taky trousil po předsíni nebo v obýváku za gaučem. Ti pejsci jsou hrozně vystresovaní. Chce to ze začátku s ním hodně chodit ven, třeba 5× denně, vydržet to a venku ho pochválit, pohladit za to, že se vyčural či vykonal větší potřebu. Když „to“ udělá doma, strčit mu k „tomu“ nos a říct „to nesmíš, to je fuj“ a zdůraznit hlas. Mám pejska už 9 let a pořád ho venku chválím, když udělá „šištičku“. Když jdem ven, několikrát mu venku opakuju „udělej šištičku, jdeme domů“ a on udělá „šištičku“ za chvíli na to. Pochválím ho a pohladím. Když ji neudělá během 10 minut, vím, že se mu nechce. Ale pejsci potřebují všeobecně delší procházky, fenky ne, těm stačí být u baráku, ale pejsci se potřebují proběhnout a když jdeme třeba na půl hodiny ven, tak on udělá šišitičku třeba 2× nebo i 3× a doma je klid .

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 30.březen 18:34

Já mám taky psa z útulku. Taky trousil po předsíni nebo v obýváku za gaučem. Ti pejsci jsou hrozně vystresovaní. Chce to ze začátku s ním hodně chodit ven, třeba 5× denně, vydržet to a venku ho pochválit, pohladit za to, že se vyčural či vykonal větší potřebu. Když „to“ udělá doma, strčit mu k „tomu“ nos a říct „to nesmíš, to je fuj“ a zdůraznit hlas. Mám pejska už 9 let a pořád ho venku chválím, když udělá „šištičku“. Když jdem ven, několikrát mu venku opakuju „udělej šištičku, jdeme domů“ a on udělá „šištičku“ za chvíli na to. Pochválím ho a pohladím. Když ji neudělá během 10 minut, vím, že se mu nechce. Ale pejsci potřebují všeobecně delší procházky, fenky ne, těm stačí být u baráku, ale pejsci se potřebují proběhnout a když jdeme třeba na půl hodiny ven, tak on udělá šišitičku třeba 2× nebo i 3× a doma je klid .
Doplňuji:
Zapoměla jsem říct, že můj pejsek dost dlouho dělal šištičky i doma, když jsem mu krmila kuřecí či hovězí granule. Na radu veterináře mu krmím jen Jehněčí s rýží, Lamb and Rice (rýže staví) a od té doby je po starostech.