Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 6.březen 17:30

Džaničko, jenže moje babička byla „odokovka“. Pamatuji si, že chléb dělala z pšeničné a žitné mouky a poměr byl 2:1. Potom přidávala kvásek, sůl a někdy kmín. Těsto muselo být dost tuhé a kynulo na pomoučené ošatce. Potom ve vsi zřídili pekárnu a naši pec zbourali. Babiččin chleba byl dobrý, ale ten z pekárny byl chutnější. Nevím proč.
Ten recept mi připomněl dceru, která kdysi přijela z koleje s tím, že holky chtěly po vánocích recept na „moje kuličky“. Když jsem začala diktovat, dcera to nevydržela.
Začala jsem tím: Vezmi plech nepovedeného cukroví. Nejlépe oříškového…

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 6.březen 17:50

Džaničko, jenže moje babička byla „odokovka“. Pamatuji si, že chléb dělala z pšeničné a žitné mouky a poměr byl 2:1. Potom přidávala kvásek, sůl a někdy kmín. Těsto muselo být dost tuhé a kynulo na pomoučené ošatce. Potom ve vsi zřídili pekárnu a naši pec zbourali. Babiččin chleba byl dobrý, ale ten z pekárny byl chutnější. Nevím proč.
Ten recept mi připomněl dceru, která kdysi přijela z koleje s tím, že holky chtěly po vánocích recept na „moje kuličky“. Když jsem začala diktovat, dcera to nevydržela.
Začala jsem tím: Vezmi plech nepovedeného cukroví. Nejlépe oříškového…
Doplňuji:
Rádo se stalo. Mám legraci ráda.