anonym
Odpověděl/a – 6.březen 17:30
Džaničko, jenže moje babička byla „odokovka“. Pamatuji si, že chléb
dělala z pšeničné a žitné mouky a poměr byl 2:1. Potom přidávala
kvásek, sůl a někdy kmín. Těsto muselo být dost tuhé a kynulo na
pomoučené ošatce. Potom ve vsi zřídili pekárnu a naši pec zbourali.
Babiččin chleba byl dobrý, ale ten z pekárny byl chutnější. Nevím
proč.
Ten recept mi připomněl dceru, která kdysi přijela z koleje s tím, že
holky chtěly po vánocích recept na „moje kuličky“. Když jsem začala
diktovat, dcera to nevydržela.
Začala jsem tím: Vezmi plech nepovedeného cukroví. Nejlépe
oříškového…
anonym
Odpověděl/a – 6.březen 17:50
Džaničko, jenže moje babička byla „odokovka“. Pamatuji si, že chléb
dělala z pšeničné a žitné mouky a poměr byl 2:1. Potom přidávala
kvásek, sůl a někdy kmín. Těsto muselo být dost tuhé a kynulo na
pomoučené ošatce. Potom ve vsi zřídili pekárnu a naši pec zbourali.
Babiččin chleba byl dobrý, ale ten z pekárny byl chutnější. Nevím
proč.
Ten recept mi připomněl dceru, která kdysi přijela z koleje s tím, že
holky chtěly po vánocích recept na „moje kuličky“. Když jsem začala
diktovat, dcera to nevydržela.
Začala jsem tím: Vezmi plech nepovedeného cukroví. Nejlépe
oříškového…
Doplňuji:
Rádo se stalo. Mám legraci ráda.