Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 3.březen 18:42

Nemám v úmyslu někoho naštvat, ale právě jsem z osobních důvodů prostudovala stránky o snižování cholesterolu a dočetla jsem se, že:

  • až 70% dospělé populace má zvýšenou hladinu choresterolu
  • doporučená týdenní dávka je max. 4 vejce
  • při ceně 6,–/ks = 24,–/týden = 1 pivo
  • to pivo si nedám a mám na vejce

Ještě jednou se omlouvám. Sůwa

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 4.březen 8:35

Nemám v úmyslu někoho naštvat, ale právě jsem z osobních důvodů prostudovala stránky o snižování cholesterolu a dočetla jsem se, že:

  • až 70% dospělé populace má zvýšenou hladinu choresterolu
  • doporučená týdenní dávka je max. 4 vejce
  • při ceně 6,–/ks = 24,–/týden = 1 pivo
  • to pivo si nedám a mám na vejce

Ještě jednou se omlouvám. Sůwa
Doplňuji:
Pamětníků by tu mělo být dost, takže se divím, že nikdo nepřipomněl dřívější velký cenový rozdíl vajec v létě a v zimě. Na zimu se vejce nakládala do vodního skla a v obchodech se prodávala jen chladírenská (značená černým razítkem), použitelná pouze v tepelné úpravě. Čerstvá vejce ( červeně značená ) byla drahá a nedostatková. Sice nebyly klecové chovy, ale … Často se cena snižovala až po Velikonocích.