Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 20.únor 17:12

Tady nechápu podstatu problému. SBD Vám odprodalo byt do osobního vlastnictví. Čili byt je Váš. Proč tedy zvažujete, zda zůstat nebo nezůstat členkou SBD? Je zde ještě nějaká majetková vazba, kde družstvu odvádíte částku třeba na údržbu společných prostor a podobně? Pokud ne, tak Vám družstvo vyúčtovalo s cenou bytu i poměrnou část nákladů na společné prostory. Spíše by v tom případě bylo vhodné řešit, zda neuzavřít společenství majitelů bytů, nebo podobný způsob, jak zajistit finanční rezervu na údržbu společného majetku. Zkuste se domluvit s jinými majiteli bytů ve Vašem domě.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 22.únor 13:23

Tady nechápu podstatu problému. SBD Vám odprodalo byt do osobního vlastnictví. Čili byt je Váš. Proč tedy zvažujete, zda zůstat nebo nezůstat členkou SBD? Je zde ještě nějaká majetková vazba, kde družstvu odvádíte částku třeba na údržbu společných prostor a podobně? Pokud ne, tak Vám družstvo vyúčtovalo s cenou bytu i poměrnou část nákladů na společné prostory. Spíše by v tom případě bylo vhodné řešit, zda neuzavřít společenství majitelů bytů, nebo podobný způsob, jak zajistit finanční rezervu na údržbu společného majetku. Zkuste se domluvit s jinými majiteli bytů ve Vašem domě.
Doplňuji:
Je-li nadále majitelem nebytových prostor a některých bytů SBD, tak je logické zůstat jeho členem. Spíše mi připadá nerozumné zakládat společenství majitelů bytových jednotek, když se toto společenství nemá vlastně o co starat. Smysl by mělo, kdyby celý dům (nebo alespoň jeho většina) patřil do osobního vlastnictví a společenství rozhodovalo o investicích do Vašeho společného majetku. Ověřte si ještě jednou, jak to s konkrétními podíly vlastně vypadá. Podle doplnění Vaší otázky bych spíše považovala za smysluplné být členem SBD.