Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 11.únor 13:31

Ve zdravotnický zařízeních je přísně vymezeno, co může vykonat doktor, a co je oprávněna vykonávat sestra. Málokde se stane, že by vzájemně překračovali své pravomoce. Dnes je doba pro zdravotníky natolik špatná, že čekám na den, kdy nebudou chtít pacienty ošetřovat vůbec ze strachu, aby se nedostali kvůli jakékoliv komplikaci k soudu. Nateklou tvář a modřinu považuji za tak velkou banalitu, že si nedokážu představit, o jak vysokém odškodnění vůbec uvažujete. Každé ošetření může způsobit riziko infekce, pokud je prováděno v ústech. Infekci Vám tam nikdo určitě nezanesl. Nechcete se znovu zamyslet nad tím, co Vás vlastně potkalo? Je to určitě nepříjemné, ale uvažovat hned o odškodnění není adekvátní reakcí na to, co se Vám stalo.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 11.únor 14:45

Ve zdravotnický zařízeních je přísně vymezeno, co může vykonat doktor, a co je oprávněna vykonávat sestra. Málokde se stane, že by vzájemně překračovali své pravomoce. Dnes je doba pro zdravotníky natolik špatná, že čekám na den, kdy nebudou chtít pacienty ošetřovat vůbec ze strachu, aby se nedostali kvůli jakékoliv komplikaci k soudu. Nateklou tvář a modřinu považuji za tak velkou banalitu, že si nedokážu představit, o jak vysokém odškodnění vůbec uvažujete. Každé ošetření může způsobit riziko infekce, pokud je prováděno v ústech. Infekci Vám tam nikdo určitě nezanesl. Nechcete se znovu zamyslet nad tím, co Vás vlastně potkalo? Je to určitě nepříjemné, ale uvažovat hned o odškodnění není adekvátní reakcí na to, co se Vám stalo.
Doplňuji:
Dr.Axl – zvažovala jsem při svém příspěvku obě stanoviska. Jenže dotaz je zaměřen ne na spravedlivé vyšetření toho, co se vlastně stalo, nebo co zanedbal lékař, nebo na způsob zajištění nápravy. Dotaz je přímo směrován k tomu, zda může být požadována finanční náhrada. Na toto jsem reagovala, protože se mi takový postoj nelíbí. Jsou lékaři, kteří udělají chybu a je správné záležitost vyšetřit a v případě zanedbání povinnosti lékaře potrestat. Jen nevidím smysl v tom, že se najde řada lidí, kteří jsou sudiči od „nátury“ a snaží se tímto způsobem „vylepšit“ svoji finanční situaci. Je zde nutné velmi opatrně řešit, co je a co není zanedbáním lékařské povinnosti. Pokud lékař dostane pokutu, uhradí to většinou pojišťovna. Zůstává jenom procento spoluúčasti na pojistníkovi. Zdravotní zařízení, které by hradilo nesmyslné nároky pacientů, bude mít méně prostředků na poskytování odborné lékařské pomoci pro ostatní pacienty. Proto jsem proti takovým sankcím. Dobrý právník dokáže v ČR zázraky. Potom na to ale doplácíme všichni.