Odpověděl/a – 13.leden 19:42
Tatarku jsem párkrát dělala i já a pracná mi vůbec nepřišla –
otázka několika minut. Přesný množství surovin ti už neřeknu… ale
základ je z vajíček, do nich tyčovým mixérem vešlehat olej a hořčici,
až to má náležitou konzistenci a barvu. Pak dochutit /sůl, cukr, možná
i kapku octa/ a nakrájet nadrobno nakládaný okurky. Výborná a nějakej
strach z vajíček se může jít bodnout… :o}
Kečup se taky dá, máma ho dělávala hodně dlouho, ale u toho jsem nikdy
nebyla.
Odpověděl/a – 13.leden 19:51
Tatarku jsem párkrát dělala i já a pracná mi vůbec nepřišla –
otázka několika minut. Přesný množství surovin ti už neřeknu… ale
základ je z vajíček, do nich tyčovým mixérem vešlehat olej a hořčici,
až to má náležitou konzistenci a barvu. Pak dochutit /sůl, cukr, možná
i kapku octa/ a nakrájet nadrobno nakládaný okurky. Výborná a nějakej
strach z vajíček se může jít bodnout… :o}
Kečup se taky dá, máma ho dělávala hodně dlouho, ale u toho jsem nikdy
nebyla.
Doplňuji:
Pokud si ještě dobře vzpomínám, tak tam byl fígl právě s tím
olejem – aby se to dobře našlehalo, přilívá se vedle zapnutýho
tyčovýho mixéru pomalu a rovnou se vešlehává.
A zapomněla jsem na nakrájenou cibuli a koření. Zkus ten recept od
Ondry – vypadá dobře :o}