Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 13.leden 19:42

Tatarku jsem párkrát dělala i já a pracná mi vůbec nepřišla – otázka několika minut. Přesný množství surovin ti už neřeknu… ale základ je z vajíček, do nich tyčovým mixérem vešlehat olej a hořčici, až to má náležitou konzistenci a barvu. Pak dochutit /sůl, cukr, možná i kapku octa/ a nakrájet nadrobno nakládaný okurky. Výborná a nějakej strach z vajíček se může jít bodnout… :o}
Kečup se taky dá, máma ho dělávala hodně dlouho, ale u toho jsem nikdy nebyla.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 13.leden 19:51

Tatarku jsem párkrát dělala i já a pracná mi vůbec nepřišla – otázka několika minut. Přesný množství surovin ti už neřeknu… ale základ je z vajíček, do nich tyčovým mixérem vešlehat olej a hořčici, až to má náležitou konzistenci a barvu. Pak dochutit /sůl, cukr, možná i kapku octa/ a nakrájet nadrobno nakládaný okurky. Výborná a nějakej strach z vajíček se může jít bodnout… :o}
Kečup se taky dá, máma ho dělávala hodně dlouho, ale u toho jsem nikdy nebyla.
Doplňuji:
Pokud si ještě dobře vzpomínám, tak tam byl fígl právě s tím olejem – aby se to dobře našlehalo, přilívá se vedle zapnutýho tyčovýho mixéru pomalu a rovnou se vešlehává.
A zapomněla jsem na nakrájenou cibuli a koření. Zkus ten recept od Ondry – vypadá dobře :o}