Odpověděl/a – 24.listopad 8:42
Dobré ráno.V JČ je to skoro „povinnost“ podívat se na nějaký výlov.Jezdíme,ryby máme rádi,hlavně manželka,takže bez kaprů domů nejedeme.Podle mne je nejlepší úprava,sůl,kmín,máslo s kapkou oleje,do trouby nebo na pekáč.Když je dělám v troubě,tak také sůl,kmín,„obalím“ v rozpuštěném másle,nechám tak 1 hod. odpočinout,ne v lednici.Troubu předehřeji,horkovzdušnou na 180°C,normální 200°C.Podle velikosti porcí stačí 10–15 minut.Nebo porce „na později“ zamrazím.Používám 2lit. PET láhev odříznutou na potřebnou výšku,aby se dala postavit do šuplíku mrazničky.U pultového je to jedno.Do ní naskládám porce ryby,zaleju vodou,ryba musí být zcela ponořená,a zamrazím.Rozmrazuje se samovolně,žádné urychlovače v podobě mikrovlnky,ap.Po rozmražení je jako když jste ji „včera“ koupili.Zapomněl jsem.Porce ryby před kořeněním pořádně osuším.Už dopředu,vám přeji dobrou chuť.
Odpověděl/a – 24.listopad 9:14
Dobré ráno.V JČ je to skoro „povinnost“ podívat se na nějaký
výlov.Jezdíme,ryby máme rádi,hlavně manželka,takže bez kaprů domů
nejedeme.Podle mne je nejlepší úprava,sůl,kmín,máslo s kapkou oleje,do
trouby nebo na pekáč.Když je dělám v troubě,tak také
sůl,kmín,„obalím“ v rozpuštěném másle,nechám tak 1 hod.
odpočinout,ne v lednici.Troubu předehřeji,horkovzdušnou na
180°C,normální 200°C.Podle velikosti porcí stačí 10–15 minut.Nebo porce
„na později“ zamrazím.Používám 2lit. PET láhev odříznutou na
potřebnou výšku,aby se dala postavit do šuplíku mrazničky.U pultového
je to jedno.Do ní naskládám porce ryby,zaleju vodou,ryba musí být zcela
ponořená,a zamrazím.Rozmrazuje se samovolně,žádné urychlovače v podobě
mikrovlnky,ap.Po rozmražení je jako když jste ji „včera“
koupili.Zapomněl jsem.Porce ryby před kořeněním pořádně osuším.Už
dopředu,vám přeji dobrou chuť.
Doplňuji:
Dnešní ráno nejen pro Deli.
http://img.nadapenny.com/t20/11328/nadap020204133420231.jpg