Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 31.říjen 6:00

Třeba toto, ale je to určeno hlavně ke sledování dětí. http://prozeny­.blesk.cz/cla­nek/pro-zeny-rodina-deti/146084/sl­edovaci-zarizeni-deti-bezpecnost-vs-konec-soukromi.html

nebo

http://www.ali­enmode.cz/cs/ca­talog/gps_gsm_­gprs_mini_trac­ker_lokator_v_pri­vesku
Doplňuji:
Článek /odpověď Michal Kole/ popisuje situaci, kdy byl poškozenému ukraden notebook, poškozený se dokázal z jiného pc na dálku připojit na tento nb a mohl sledovat, co se na něm právě děje. Které internetové stránky jsou navštěvovány apod. Pomocí webkamery dokázal zachytit i fotografie nových „majitelů“ nb. Materiály dodal policii a nb byl vypátrán. Bylo vydáno povolení k domovní prohlídce a ukradený nb byl zabaven. Pochopila jsem, že potud bylo legislativně vše v pořádku.

Problém, a to z nadpisu nevyplývá, byl v tom, že poškozený dostal, při své IT inteligenci, hloupý nápad zveřejňovat na internetu informace a hlavně fotografie rodiny, která nb momentálně vlastnila, ale ani nevěděla, že je kradený. Ostatně sami šli nb vrátit na policii, když se dozvěděli z netu a zmédií, jak jsou „slavní“. Jejich rozhořčení plně chápu. Okradený se vůči nim dopustil trestného činu. Oni vůči němu ne, nb mu neukradli.

Na samotném vysledování odcizené věci nic protizákonného tedy není.