Odpověděl/a – 21.srpen 11:43
Rozdíl je právě v množství tuku, v rozdílném množství kalorií.
Máte-li možnost vybírat mezi výrobky s totožným obsahem sušiny a rozdílným obsahem tuků, vybírejte opět méně tučný. Hmotnost tuku obsaženého v sýru spočítáte jednoduše tak, že vynásobíte číslo vyjadřující procento tuku v sušině číslem označujícím množství sušiny a vydělíte 100.
Pro srovnání: pokud zkonzumujete celé balení dvacetiprocentního eidamu, přijmete 900 kJ a 9 gramů tuku. Ovšem dáte-li si eidam 45 %, přijmete 1 500 kJ a 26 g tuku, čímž přesáhnete při dietě doporučovaných 10 g živočišných tuků denně.
Odpověděl/a – 21.srpen 11:48
Rozdíl je právě v množství tuku, v rozdílném množství kalorií.
Máte-li možnost vybírat mezi výrobky s totožným obsahem sušiny a rozdílným obsahem tuků, vybírejte opět méně tučný. Hmotnost tuku obsaženého v sýru spočítáte jednoduše tak, že vynásobíte číslo vyjadřující procento tuku v sušině číslem označujícím množství sušiny a vydělíte 100.
Pro srovnání: pokud zkonzumujete celé balení dvacetiprocentního eidamu, přijmete 900 kJ a 9 gramů tuku. Ovšem dáte-li si eidam 45 %, přijmete 1 500 kJ a 26 g tuku, čímž přesáhnete při dietě doporučovaných 10 g živočišných tuků denně.
Doplňuji:
Tučnější sýry jsou chutnější. Držíte-li dietu, pak jsou vhodnější
sýry méně tučné.