Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 31.červenec 11:59

To zalezi na domluve s rodici. Ale temer kazdy kontakt s lidskou osobou pro dite je vychovny. Pozor – neplest si vzdelavat a vychovavat. Vzdelavaji se deti ve skole (pri cteni, apod.). Vychovavaji se deti, aby z nich nevyrostli rozpustili frackove. Pokud se dloube dite napriklat v nose, predpokladam, ze kazdy normalni clovek, ktery ho ma na starost, ho napomene – a tim ho i vychovava. Takze pokud to chuve to nahodou nejaky potrhly rodic nezakaze, mela by chuva deti i vychovavat. Uz je to uvedeno i v samotnem slove: chuva – vychovavat :)

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 31.červenec 12:07

To zalezi na domluve s rodici. Ale temer kazdy kontakt s lidskou osobou pro dite je vychovny. Pozor – neplest si vzdelavat a vychovavat. Vzdelavaji se deti ve skole (pri cteni, apod.). Vychovavaji se deti, aby z nich nevyrostli rozpustili frackove. Pokud se dloube dite napriklat v nose, predpokladam, ze kazdy normalni clovek, ktery ho ma na starost, ho napomene – a tim ho i vychovava. Takze pokud to chuve to nahodou nejaky potrhly rodic nezakaze, mela by chuva deti i vychovavat. Uz je to uvedeno i v samotnem slove: chuva – vychovavat :)
Doplňuji:
To je jednoduche, zeptejte se rodicu. Pokud se na to nebudou tvarit, omluvte se jim a jednoduse se bud musite obrnit nervy anebo opustit praci. Pokud rodice reknou, ze s vami naprosto souhlasi, pak je opatrne muzete vychovat. Horsi je, pokud jejich navyky maji i rodice. Napriklad u nas je typicke, ze temer nikdy nejime spolu, kazdy ji nekde jinde, kde je mu to prijemne. Tata u televize, ja u pocitace, mamka nad knizkou, atd. Me to prijde naprosto prirozene, ale chapu, ze treba minimalne o nedelnim obede by mela rodina sedet spolu. No, je to zlozvyk, ale nechci ho menit, jsem spokojen s tim, jak to ted je. Kazda rodina ma nejake zvyklosti a pokud se je budete snazit zmenit, akorat se dockate toho, ze vas ve zlem vyhodi. Pokud jsou to ovsem navyky deti (napriklad ze po sobe neuklizi hracky, apod.), urcite bych si o tom s jejich rodici promluvil.