Odpověděl/a – 30.červenec 21:20
Nakrájím cibuli,na co nejjemnější kroužky,vložím do horkého sádla.Když je světle hnědá,sítkem vyjmu.Porci,na talíři,posypu malou lžičkou čerstvě strouhaného křenu,přidám osmaženou cibuli,a podle chuti,osolím,a případně poleji sádlem.Nic,moc dietního,ale zkuste.Pelmeně,také děláme,ale někdy,je i koupím.
Odpověděl/a – 30.červenec 21:37
Nakrájím cibuli,na co nejjemnější kroužky,vložím do horkého
sádla.Když je světle hnědá,sítkem vyjmu.Porci,na talíři,posypu malou
lžičkou čerstvě strouhaného křenu,přidám osmaženou cibuli,a podle
chuti,osolím,a případně poleji sádlem.Nic,moc dietního,ale
zkuste.Pelmeně,také děláme,ale někdy,je i koupím.
Doplňuji:
Dělám je podle tohoto receptu.Není můj,ale mám ho vyzkoušený.
4 porce.Na těsto: 300 g hrubé mouky, 1 vejce, 1 dl vody, sůl. Na
náplň: 150 g hovězího masa, 150 g skopového nebo vepřového masa,
1 menší cibule, 1 lžička soli, strouhanka, pepř.
Na vále uděláme těsto (je nudlové), mírně osolené a nastavené vodou.
Uhněteme je na tuhé hladké těsto a necháme odpočinout asi 20 minut. Pak
těsto tence vyválíme a skleničkou o průměru zhruba šest – osm
centimetrů vykrojíme kolečka. Na každé kolečko dáme náplň, těsto
přehneme a dobře k sobě přitiskneme okraje. Vaříme v osolené vodě při
slabém varu asi 10–12 minut.
Příprava náplně – maso umeleme, přidáme sůl, pepř, asi 1,5 dcl vody,vodu je třeba zapracovat do masa,až je „suché“, ustrouhanou cibuli a strouhanku,podle potřeby.Dobře při zpracovávání promícháme.