Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 15.červenec 8:05

Iv, otázka již byla několikrát položená. Nezměním se…

http://www.od­povedi.cz/vyh­ledat?ie=UTF-8&cx=01759792­7737963345235%3Alv-gxwjxnxe&cof=­FORID%3A11&ci=­&q=%C4%8Derven%C3%A1n%C­3%AD&sa=Vyhle­dat#895
Doplňuji:
Člověk zčervená, když se malé krevní cévky, které zásobují kůži, rozšíří a tím se zvýší průtok krve. To doprovází často také pocit horka v obličeji nebo i po celém těle. Intenzita zčervenání je u každého člověka jiná. Je to však přirozený proces, tudíž není potřeba se kvůli tomu ještě více stydět či se to snažit „maskovat“. Červenání může trvat několik vteřin, maximálně asi pět minut. Červenání je tedy výhradně lidská schopnost.

Červenání není však vždy vyvoláno obavou, co si o nás pomyslí ostatní. Může být způsobeno také zaujetím nějakým člověkem, činností, radostí či vztekem. Jednoduše tehdy, kdy nás něco nebo někdo vyvede z míry. A nemusí to být v negativním slova smyslu. Už i jen tehdy, kdy se setká váš pohled s mužem, který se vám líbí, vás může pohltit vlna horka a vy v tu chvíli víte, co se s vámi zase děje. Nenechte se ale vyvést z míry. Nemyslete na to. Někomu dokonce červenání sluší a některým mužům to připadá roztomilé. Jiným důvodem k červenání může být třeba i jen to, že vás někdo bude hodně chválit.

http://www.miss-pepper.cz/05/proc-se-cervename/