Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 27.leden 17:50

Já si myslím, že vám nezbyde nic jiného, než svoji dceru trochu „zlomit“. Měla jste to asi udělat už dřív. Dejte si ale pozor, aby jste to nepřehnala a vaše dcera vás nezačala nenávidět. Vím jak je to těžké, snažit se něco vysvětlit někomu tvrdohlavému. Když jsem učila svoji sestru matiku, tak nemohlo bejt 3×4 12. Prostě to tak nebylo, ať jsem to vysvětlovala ze všech stran, počítala to na prstech, na kalkulačce a tak. Nepodceňujte výchovu. Taková tvrdohlavost se musí trochu „zlomit“, jinak se taky může stát, že se z takového člověka stane někdo, kdo se do všeho žene po hlavě bez rozmyslu a potom samozřejmě sklízí co zasel. Takže se nebojte a musíte uplatnit autoritu. Bude vás to bolet, ale věřte mi, že je tohle lepší.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 27.leden 18:53

Já si myslím, že vám nezbyde nic jiného, než svoji dceru trochu „zlomit“. Měla jste to asi udělat už dřív. Dejte si ale pozor, aby jste to nepřehnala a vaše dcera vás nezačala nenávidět. Vím jak je to těžké, snažit se něco vysvětlit někomu tvrdohlavému. Když jsem učila svoji sestru matiku, tak nemohlo bejt 3×4 12. Prostě to tak nebylo, ať jsem to vysvětlovala ze všech stran, počítala to na prstech, na kalkulačce a tak. Nepodceňujte výchovu. Taková tvrdohlavost se musí trochu „zlomit“, jinak se taky může stát, že se z takového člověka stane někdo, kdo se do všeho žene po hlavě bez rozmyslu a potom samozřejmě sklízí co zasel. Takže se nebojte a musíte uplatnit autoritu. Bude vás to bolet, ale věřte mi, že je tohle lepší.
Doplňuji:
Tak mě napadá, jestli není taková, protože trpí z vašeho rozchodu. Možná vás z toho dokonce i viní. V tom případě by jste měla vyhledat odborníka. Myslím, že by tohle chování mohlo být jenom vrcholkem ledovce. Možná se uvnitř dost trápí a nedává to najevo. Je ještě malá na to, aby se s něčím takovým vyrovnala. Vzájemný boj rodičů je vždycky pro dítě dost těžké ustát. Třeba nic neříká, ale je pro ní nejhorší, že vlastně ani neví, kde za pár měsíců bude doma. Radila bych pokusit se všechno nějak urovnat s vaším bývalým manželem. Ale rozhodně vyhledejte odborníka. Myslím, že tady je to na místě. Můžete někam třeba pro začátek jenom anonymě zavolat. Za jeden telefonát nic nedáte. Přeji vám pevné nervy.