Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 2.červenec 17:09

Dýško by měla být samozřejmost a slušnost..aspoň těch 10%. Když mám na útratu v restauraci, kadeřnictví apod., měl bych mít i na spropitné..a řeči různých jiných profesí, že jim taky nikdo dýško nedá, u mně neobstojí. Totiž většinou ti číšníci jsou na dýškách docela závislí a tvoří nemalou část příjmu. Většina žije jinak z minimální mzdy. Pokud se nenaučíme dávat tuzéry, nedivme se, že je v číšnících zakořeněno to „pod míru“…„a polívčička byla?“ a podobné způsoby, jak si přilepšit. Takže dýško dávejte, je to slušnost, a pokud jste nebyli spokojeni, tak už se v tom či onom podniku jednoduše neuzkazujte. Oni pak ti nepoctiví číšníci brzy pochopí, že s úsměvem a poctivostí to jde lépe. Ale chce to ještě hodně času jak pro hosty, tak pro obsluhující, než se poměr „dobrý servis = hezké dýško“ vyváží. :)

Dědapetr: Právě díky takovým, jako Vy, někteří číšníci kradou. Přinejmenším si o Vás myslí své. Poděkování je hezké, ale za to si moc nekoupíte. A pokud utratíte v restauraci třeba 190 Kč, neříkejte, že Vás těch „blbých“ 10 Kč zabije..když jste byl spokojen…

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 2.červenec 17:30

Dýško by měla být samozřejmost a slušnost..aspoň těch 10%. Když mám na útratu v restauraci, kadeřnictví apod., měl bych mít i na spropitné..a řeči různých jiných profesí, že jim taky nikdo dýško nedá, u mně neobstojí. Totiž většinou ti číšníci jsou na dýškách docela závislí a tvoří nemalou část příjmu. Většina žije jinak z minimální mzdy. Pokud se nenaučíme dávat tuzéry, nedivme se, že je v číšnících zakořeněno to „pod míru“…„a polívčička byla?“ a podobné způsoby, jak si přilepšit. Takže dýško dávejte, je to slušnost, a pokud jste nebyli spokojeni, tak už se v tom či onom podniku jednoduše neuzkazujte. Oni pak ti nepoctiví číšníci brzy pochopí, že s úsměvem a poctivostí to jde lépe. Ale chce to ještě hodně času jak pro hosty, tak pro obsluhující, než se poměr „dobrý servis = hezké dýško“ vyváží. :)

Dědapetr: Právě díky takovým, jako Vy, někteří číšníci kradou. Přinejmenším si o Vás myslí své. Poděkování je hezké, ale za to si moc nekoupíte. A pokud utratíte v restauraci třeba 190 Kč, neříkejte, že Vás těch „blbých“ 10 Kč zabije..když jste byl spokojen…
Doplňuji:
Džanička: Možná děláš taky za min. mzdu, ale určitě ne 16 hodinové směny, kdy se musíš pořád na lidi smát, nemáš určitě zodpovědnost za to, jestli ti někdo uteče bez placení..apod. A tenhle přístup mluví o tvém charakteru.