Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 28.květen 21:41

Všichni známe palačinky s marmeládou nebo jinak nasladko. Ale už jste je ochutnali se špenátem, šunkou a sýrem? Mňam!

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 28.květen 22:57

Všichni známe palačinky s marmeládou nebo jinak nasladko. Ale už jste je ochutnali se špenátem, šunkou a sýrem? Mňam!
Doplňuji:
Pro iceT: recept na hovězí guláš flamendr si přivezli moje rodiče z Karl.Varů asi tak před 40 lety – na guláš s knedlíkem tam nedávali cibuli, ale tatarku a nadrobno nakrájenou kyselou okurku. Jedli jsme to pak takto léta doma. Když jsem to předvedla manželovi, myslel si, že jsem se zbláznila a zůstal u klasiky – jen cibule.
Mně to ale moc chutná.

Jinak taky se dělá závin – místo plněný jablky – se plní třeba zelím s uzeným (zelí se připraví jako k vepřovému, pak se do něj přidají nakrájené kousky uzeného nebo i buřtů) a nakonec se potře vajíčkem, posolí a pokmínuje. Taky moc dobré. Plnila jsem listové těsto i lančmítem, brokolicí, kukuřicí a kečupem, taky to bylo fajn.