Odpověděl/a – 20.duben 14:45
Já tedy můžu jedině varovat, a to před horkovzdušnou troubou. Než se předehřeje, trvá to strašně dlouho, a pokud je potřeba vyšší teploty, nezvládá skoro vůbec – ač knoflík má do 250, dosáhne s bídou 200, a to jen když chce. Nevím tedy jestli všechny, ale my máme Algor a je to k vzteku.
Odpověděl/a – 30.duben 14:52
Já tedy můžu jedině varovat, a to před horkovzdušnou troubou. Než se
předehřeje, trvá to strašně dlouho, a pokud je potřeba vyšší teploty,
nezvládá skoro vůbec – ač knoflík má do 250, dosáhne s bídou 200, a
to jen když chce. Nevím tedy jestli všechny, ale my máme Algor a je to
k vzteku.
Doplňuji:
Na další mínus horkovzdušky jsem si vzpoměla, když jsem včera pekla
cukroví na pouť – peče hrozně nerovnoměrně. Konstrukce trouby s topnou
spirálou nahoře a vrtulí vzadu, žene horký vzduch pouze prostředkem,
takže pokud pečeš drobné pečivo, budeš ho mít uprostřed plechu téměř
spálené, a po stranách kam nejde přímo vzduch z vrtule, ještě bledé.
Pokud pečeš dva plechy najednou (tato možnost je jedinou malou výhodou
horkovzdušky), horní se peče o moc rychleji. (když jsem pekla piškotové
rolády, horní byla upečená rychle, spodní se vysušila, že se pak při
rolování lámala!). A ještě jedna věc – motor pohánějící vrtuli
zabere část vnitřního prostoru, takže se pak do trouby vejde jen malý
plech – než jsem sehnala nějaký co by se tam vešel, seběhala jsem celé
město. Bohužel vestavěné se dělají jen horkovzdušky.