Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 20.duben 14:45

Já tedy můžu jedině varovat, a to před horkovzdušnou troubou. Než se předehřeje, trvá to strašně dlouho, a pokud je potřeba vyšší teploty, nezvládá skoro vůbec – ač knoflík má do 250, dosáhne s bídou 200, a to jen když chce. Nevím tedy jestli všechny, ale my máme Algor a je to k vzteku.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 30.duben 14:52

Já tedy můžu jedině varovat, a to před horkovzdušnou troubou. Než se předehřeje, trvá to strašně dlouho, a pokud je potřeba vyšší teploty, nezvládá skoro vůbec – ač knoflík má do 250, dosáhne s bídou 200, a to jen když chce. Nevím tedy jestli všechny, ale my máme Algor a je to k vzteku.
Doplňuji:
Na další mínus horkovzdušky jsem si vzpoměla, když jsem včera pekla cukroví na pouť – peče hrozně nerovnoměrně. Konstrukce trouby s topnou spirálou nahoře a vrtulí vzadu, žene horký vzduch pouze prostředkem, takže pokud pečeš drobné pečivo, budeš ho mít uprostřed plechu téměř spálené, a po stranách kam nejde přímo vzduch z vrtule, ještě bledé. Pokud pečeš dva plechy najednou (tato možnost je jedinou malou výhodou horkovzdušky), horní se peče o moc rychleji. (když jsem pekla piškotové rolády, horní byla upečená rychle, spodní se vysušila, že se pak při rolování lámala!). A ještě jedna věc – motor pohánějící vrtuli zabere část vnitřního prostoru, takže se pak do trouby vejde jen malý plech – než jsem sehnala nějaký co by se tam vešel, seběhala jsem celé město. Bohužel vestavěné se dělají jen horkovzdušky.