Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 4.duben 11:53

Lečo je pokrm typický pro maďarskou kuchyni. K přípravě je třeba hlavně paprika, rajčata a cibule.
Zelená, žlutá a červená paprika se nakrájí na plátky a promíchá se s rajčaty a cibulí tak, aby vznikla stejnorodá směs. Existují různé varianty jídla, někdy se přidává například slanina, víno nebo nakrájený salám či klobása a nebo se do téměř hotového vmíchá vejce. Pravé maďarské lečo má být ostře okořeněno, nejlépe pálivou paprikou.
Leču se podobá italská peperonata, která je ale méně ostrá.
V Polsku, Česku i na Slovensku je lečo oblíbeným letním jídlem. Zavařování hotového leča je možností jak uchovat zeleninu pro zimní měsíce.Maďarsky se řekne „Növényi w.egg“

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 4.duben 12:37

Lečo je pokrm typický pro maďarskou kuchyni. K přípravě je třeba hlavně paprika, rajčata a cibule.
Zelená, žlutá a červená paprika se nakrájí na plátky a promíchá se s rajčaty a cibulí tak, aby vznikla stejnorodá směs. Existují různé varianty jídla, někdy se přidává například slanina, víno nebo nakrájený salám či klobása a nebo se do téměř hotového vmíchá vejce. Pravé maďarské lečo má být ostře okořeněno, nejlépe pálivou paprikou.
Leču se podobá italská peperonata, která je ale méně ostrá.
V Polsku, Česku i na Slovensku je lečo oblíbeným letním jídlem. Zavařování hotového leča je možností jak uchovat zeleninu pro zimní měsíce.Maďarsky se řekne „Növényi w.egg“
Doplňuji:
Prý je to ze slovenského zelenina a leda čo,ale nevěřím tomu.