Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 4.leden 9:26

Ještě něco k tyminánu. Jak uvedl Kenyrts, jde o koření i lék. Užívá se nejen ve Středozemí. Tymián tvoří součást polévkového koření „bouquet garni" používaného ve Francii, přidává se při uzení masa, do sýrů, do sekaných mas, ke zvěřině, do salátů, do hrachových a fazolových pokrmů; k nakládání okurek, do omáček, k zelenině, k přípravě ryb, na italskou pizzu, v Německu spolu s bobkovým listem i do kysaného zelí. Patří ke stejnému typu bylinek jako majoránka, ale je aromatičtější. Chce si na něj zvyknout. Mně osobně jeho chuť nevadí nejen na kachně.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 30.září 10:31

Ještě něco k tyminánu. Jak uvedl Kenyrts, jde o koření i lék. Užívá se nejen ve Středozemí. Tymián tvoří součást polévkového koření „bouquet garni" používaného ve Francii, přidává se při uzení masa, do sýrů, do sekaných mas, ke zvěřině, do salátů, do hrachových a fazolových pokrmů; k nakládání okurek, do omáček, k zelenině, k přípravě ryb, na italskou pizzu, v Německu spolu s bobkovým listem i do kysaného zelí. Patří ke stejnému typu bylinek jako majoránka, ale je aromatičtější. Chce si na něj zvyknout. Mně osobně jeho chuť nevadí nejen na kachně.
Doplňuji:
Podle http://www.svet­bedynek.cz/jed­nodruhove_sacek/966-koreni-tymian-sacek/