Odpověděl/a – 4.leden 9:26
Ještě něco k tyminánu. Jak uvedl Kenyrts, jde o koření i lék. Užívá se nejen ve Středozemí. Tymián tvoří součást polévkového koření „bouquet garni" používaného ve Francii, přidává se při uzení masa, do sýrů, do sekaných mas, ke zvěřině, do salátů, do hrachových a fazolových pokrmů; k nakládání okurek, do omáček, k zelenině, k přípravě ryb, na italskou pizzu, v Německu spolu s bobkovým listem i do kysaného zelí. Patří ke stejnému typu bylinek jako majoránka, ale je aromatičtější. Chce si na něj zvyknout. Mně osobně jeho chuť nevadí nejen na kachně.
Odpověděl/a – 30.září 10:31
Ještě něco k tyminánu. Jak uvedl Kenyrts, jde o koření i lék.
Užívá se nejen ve Středozemí. Tymián tvoří součást polévkového
koření „bouquet garni" používaného ve Francii, přidává se při uzení
masa, do sýrů, do sekaných mas, ke zvěřině, do salátů, do hrachových a
fazolových pokrmů; k nakládání okurek, do omáček, k zelenině,
k přípravě ryb, na italskou pizzu, v Německu spolu s bobkovým listem
i do kysaného zelí. Patří ke stejnému typu bylinek jako majoránka, ale je
aromatičtější. Chce si na něj zvyknout. Mně osobně jeho chuť nevadí
nejen na kachně.
Doplňuji:
Podle http://www.svetbedynek.cz/jednodruhove_sacek/966-koreni-tymian-sacek/